micuch11 Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Witam czy w takim akwa mogę trzymać tęczanki jeśli tak to w jakiej ilości? I czy mogę trzymać z nimi krewety? Z góry dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Teoretycznie 112l zbiornik nadaje się dla stadka ok. 15szt. Ale pamiętaj, że preferują miękką wodę o kwaśnym odczynie, sprawdź czy twoja woda się dla nich nadaje. Nie wiem czy tęczanki lubią towarzystwo krewetek, czy lubią je...jeść więc w tej kwestii się nie wypowiem, ale chyba wymaganiami mogą nieco odstawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Tęczanka to typowe: zjem co zmieszczę do pyska, o ile pływa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HattoriH Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Wiele źródeł podaje, iż mogą żyć w wodzie średniotwardej i ph powyżej 7. Jeżeli są z rozrodu "sztucznego" to bym nie przejmował się parametrami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts