Jump to content

Ludzie pomocy!(Wiekszy Filtr do mniejszego akwa)

Bialy221989
 Share

Recommended Posts

Ludzie potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi o to: Mam akwa 45l i mam w nim filtr wewnętrzny Eheim Pick-Up 2008(http://www.kubazoo.com/pl/eheim-pick-up ... y-505.html) mało jest miejsca w 45l a na dodatek ten klocek mam jeszcze w środku... Kumpel likwiduje akwarium i ma filtr zewnętrzny ale o parametrach od 200l do 450l akwarium filtr pompuje + - 900l na godzinę(Przynajmniej tak pisze na opakowaniu i na instrukcji) chce mi go oddać za free. Ja nie mam w planach zakładać większego akwa i tak myślałem czy nie mógł bym użyć tego filtra w moim akwarium?? Najpierw pytam tutaj ludzi co wiecej wiedza na ten temat jeszcze nic takiego nie zrobiłem chce się dowiedzieć czy nie narobię tym jakiś problemow i czy tak można? Także pomóżcie!

Chłopaki Chu**** z kosztami :) Nawet przez myśl mi nie przeszły koszty... Ja bardziej martwiłem się o to żeby nie zrobić sobie wirówki w akwarium. Koszty są ale skoro decydujesz się na akwarium to trzeba się z tym liczyć :) Pozdro Chłopaki!

A jeszcze zbaczając z tematu troszkę bo nie chce zakładać specjalnie nowego postu. Powiedzcie mi czy w moim filtrze tym Eheim Pickup 2008 Mogę do środka dać trochę ceramiki? i czy w ogóle będzie to miało jakiś sens? Mam zamiar odpalić 25l gdzie wpuszczę narybek Gupika i dam tam ten filtr. W środku jest tylko sama gąbka, widziałem gdzieś filmik co koleś tak miał.

Edytuj posty.-Sławek121