Bialy221989 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Ludzie potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi o to: Mam akwa 45l i mam w nim filtr wewnętrzny Eheim Pick-Up 2008(http://www.kubazoo.com/pl/eheim-pick-up ... y-505.html) mało jest miejsca w 45l a na dodatek ten klocek mam jeszcze w środku... Kumpel likwiduje akwarium i ma filtr zewnętrzny ale o parametrach od 200l do 450l akwarium filtr pompuje + - 900l na godzinę(Przynajmniej tak pisze na opakowaniu i na instrukcji) chce mi go oddać za free. Ja nie mam w planach zakładać większego akwa i tak myślałem czy nie mógł bym użyć tego filtra w moim akwarium?? Najpierw pytam tutaj ludzi co wiecej wiedza na ten temat jeszcze nic takiego nie zrobiłem chce się dowiedzieć czy nie narobię tym jakiś problemow i czy tak można? Także pomóżcie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Co to za filtr ? Niektóre mają możliwość regulacji przepływu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bialy221989 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 To nie jest nie wiadomo jaki(no-name) dokładnie ten http://www.ebay.de/itm/Hydor-Aussenfilt ... 500wt_1156 sorry ale nie znalazłem nic po polsku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Napchaj gęstej waty dużo to zmniejszy przepływ w razie czego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bialy221989 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Czyli teoretycznie mogę go użyć tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Możesz go użyć najwyżej zawór przykręcisz też . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bialy221989 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Ok dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregotsw Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Tylko pamiętaj, aby przez pierwszy tydzień(co najmniej) w akwarium funkcjonowały oba filtry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kryc Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 I pamiętaj, że taki filtr będzie Ci zużywał znacznie więcej energii niż taki adekwatny do Twojego litrażu, czyli w rezultacie będziesz ponosił większe koszta eksploatacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregotsw Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Umówmy się, koszty eksploatacji filtra to nic w porównaniu do całej reszty - świetlówek i grzałki. Właściwie można pominąć coś takiego jak kilka wat fitra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bialy221989 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Chłopaki Chu**** z kosztami Nawet przez myśl mi nie przeszły koszty... Ja bardziej martwiłem się o to żeby nie zrobić sobie wirówki w akwarium. Koszty są ale skoro decydujesz się na akwarium to trzeba się z tym liczyć Pozdro Chłopaki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bialy221989 Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 A jeszcze zbaczając z tematu troszkę bo nie chce zakładać specjalnie nowego postu. Powiedzcie mi czy w moim filtrze tym Eheim Pickup 2008 Mogę do środka dać trochę ceramiki? i czy w ogóle będzie to miało jakiś sens? Mam zamiar odpalić 25l gdzie wpuszczę narybek Gupika i dam tam ten filtr. W środku jest tylko sama gąbka, widziałem gdzieś filmik co koleś tak miał. Edytuj posty.-Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Możesz wsypać trochę ceramiki jak chcesz,ale sensu to nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts