Fivix Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Witam. Ostatnio pisałem, że mam ospę rybią w zbiorniku. Ryby są już 2 dzień w "kwarantanna akwarium", lecz zauważyłem jeszcze inny problem w zbiorniku ogólnym. A więc od początku: 1. 54L 2. Akwarium ma już 6 miesięcy ryby jak do tej pory zachowywały się prawidłowo + akwarium dojrzało. 3.Filtr jest włączony cały czas (Aquael Fan Mini Plus 230V~50Hz) 4.Obsada: *10x Paracheirodon Axelrodi (Neon Czerwony) *4x Corydoras Aeneus (Kirysek Spiżowy) Tak, wiem, że do wymiany. 5.Rośliny: *Ceratophyllum *Rotala macrandra *Bacopa caroliniana *Cabomba *Lileopsis Brazylijski 6.Napowietrzanie z filtra. 7.Chemii brak, pokarm Tropical Supervit 8.Parametry: *Ph: 7.1 *KH: 5n *GH: 10n 9.Temperatura w zbiorniku: 25C 10.Czyszczenie filtra równoczesne z podmianą wody (woda z akwarium do czyszczenia filtra) 11.Akwarium stoi teraz "puste" i pojawiły się takie objawy: "robaczki". Moje pytanie: czy to okrzemki? "osad" na tafli. Proszę o pomoc oraz podesłanie np. Kompendium wiedzy o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 rybia-ospa-kompendium-wiedzy-t17129.html Tu masz o ospie, bo leczy się ją w ogólnym. Oba akwaria mają filtr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts