shaniqa10 Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 przed chwilą wróciłam do domu i zastałam to [FOTA] ..niewiem co to za narośl...wygląda jak jakis bąbel ...Pomożcie!! czy to zniknie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 a czy skóra nie wygląda na przeciętą?? Cięzko dostrzec to na foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 może to rak;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 a czy skóra nie wygląda na przeciętą?? Cięzko dostrzec to na foto nie widze jesli sugerujesz ze mogła sie skaleczyc to wg. mnie nie ma o co ...ale to wygląda jakby wychodziło jej to ze środka nie wyglada mi to na narośl może to rak;>wątpie przez 3 godz. by wyrósł ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Może to niekoniecznie to ale przyszła mi do głowy Oodinioza. Tu masz coś do poczytania: http://www.eioba.pl/a73346/choroby_ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 Może to niekoniecznie to ale przyszła mi do głowy Oodinioza. Tu masz coś do poczytania: http://www.eioba.pl/a73346/choroby_rybtak wiem one mają oodinoze wiem to od 5 dni lecze je Tetracykliną od 3 dni ...czy to kolejny objaw ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 juz gdzieś coś takiego widziałem poszukam i się odezwę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 tak wiem one mają oodinoze wiem to od 5 dni lecze je Tetracykliną od 3 dni ...czy to kolejny objaw ??Pisałaś mi na PW ale zapomniałam nazwę choroby a już dawno tej wiadomości nie mam Czytając o chorobach paltek, jakoś to mi najbardziej podpasowało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 tak wiem one mają oodinoze wiem to od 5 dni lecze je Tetracykliną od 3 dni ...czy to kolejny objaw ??Pisałaś mi na PW ale zapomniałam nazwę choroby a już dawno tej wiadomości nie mam Czytając o chorobach paltek, jakoś to mi najbardziej podpasowało...tak pamiętam ...czy mam nadal podawać ten lek ?? czy to jej zniknie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Wydaje mi się że to jest niedobór jodu. Często pojawia się u paletek wole , gdyż sztucznie się wyjaławia wodę , lub stosuje chemię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 Wydaje mi się że to jest niedobór jodu. Często pojawia się u paletek wole , gdyż sztucznie się wyjaławia wodę , lub stosuje chemię. co zastosować ?? jaki lek ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 najpierw napisz co ty tam robisz w tym swoim akwa i jakie witaminy dostają ryby ????? rysunek poglądowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 dostają Fishtamin ...aktualnie obniżam gh palety dostają Tetracyklinę bo mają OODINOZE ;/ mi to nie wygląda na własnie to co jest na fotce bo moja paletka ma to z jednej strony takie przezroczyste a z drugiej ostro czerwnone EDIT : Mam dobrą wiadomość paletce pomniejsza sie to i widac że czuje sie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts