Kubaa Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Witam! Jestem tu nowy jednak nie wiem co oznaczają pojęcia np: Malawi, Tanganika i inne. Wujek na pytanie nie odpowiedział. Czy to jakieś style dekorowania akwariów itp? I jakie są style wszystkie? PS:Niektórym pytanie wydaje się banalne jednak ja nie wiem i proszę o wyrozumiałość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Nie wiem może trzeba popatrzeć na mapę świata i znaleźć Tanganike i Malawi . ( to jest w Afryce ) Przecież jak wpiszesz w google tanganika to ci wyskakuje całe jezioro . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 To są tzw. Biotopy. Panują tam określone warunki, żyją tam ryby najlepiej czujące się w tych warunkach. Np. BW-black waters- wysoka zawartość garbników, woda zazwyczaj miękka i kwaśna, panuje tam konkretny styl -korzenie i liście. (jest wiele reguł-to te najważniejsze) Tanganika- Jest to biotop, w którym panują(a raczej powinny Panować) takie parametry jak w jeziorze Tanganika. To samo Malawi. Jest wiele biotopów, ale musisz sam poczytać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubaa Posted February 24, 2013 Author Share Posted February 24, 2013 Dziękuje za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Dziękuje. A czy mógłby ktoś wypisać mi wszystkie biotopy czy jest ich za wiele... Niestety jest ich za wiele . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubaa Posted February 24, 2013 Author Share Posted February 24, 2013 Z jakiego biotopu pochodzą poszczególne ryby? Zbrojnik lamparci Molinezja Welon Otosek Bojownik karłowaty Gupik pawie oczko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Zobacz sobie ich pochodzenie. Później poczytaj sobie, jakie biotopy i gdzie występują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasbor Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Dziękuje. A czy mógłby ktoś wypisać mi wszystkie biotopy czy jest ich za wiele... Niestety jest ich za wiele . To prawda. Może poczytaj o nich tutaj Kuba. http://www.akwa.aip.pl/swiat.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubaa Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Bardzo dziękuje. Pewnie jeszcze sporo będę pytał na tym forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts