rybeczka1 Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Witam, mam do Was pytanie, posiadam w akwarium 25l a w nim trzy gupiki i molinezje. Zmierzam do tego, ze posiadam z 4 male muszelki na cale akwarium a w nim mam sporo roslin i dwa spore korzenie. Mam wobec tego pytanie czy bardzo zmienia muszelki wlasciwosci wody i czy woda bedzie szkodliwa dla rybek? Pozdrawiam Regulamin 6.1. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał.W Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Tak muszle zatwardzają wodę, o ile gupikom to nie przeszkadza, one szybko przystosowują się do różnych twardości wody Muszle, przecież nie są naturalnym elementem w środowisku życia gupika, pomyśl czy akwarium nie wyglądało by lepiej i naturalniej bez nich?? Czy jesteś świadom tego że akwarium o pojemności 25l jest za małe dla molinezji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts