Jump to content

utrzymanie roślin z dużymi rybami

izunia
 Share

Recommended Posts

witam.posiadam akwarium 370l.i pielęgnice,mam cryptocoryny i nie chcą mi rosnąc,nawożę je różnymi nawozami,sera,tetra,ale i tak jest kiepsko.korzenie jakby gniły i są ciemne.mam dwie świetlówki które palą sie 12h dziennie,myslę,że świetlówki mogą być stare,może powinnam je wymienić?nie mam no2.kupuje na allegro zestaw roślin i zależy mi żeby mieć piękne rośliny.faktem jest,ze moje ryby niszczą rośliny,ale zasadziłam je w doniczkach i obłożone są kamieniami.myślałam żeby założyc oddzielne akwarium 200l i hodować sobie rośliny,wpuścić pare żyworódek.prosze pomóżcie

Ciężko jest dostosować się do regulaminu, co? 6.1. +1. Mapet

wymiary akwarium 150/50/szerokośći nie podam bo profilowane.ale ma 360l.swietlówki LF36,nawozy planta start,initial sticks,postaram się wymienic wszystkie pielęgnice,1 zebra,2 mekki,3 pomarańczowopłetwe,3 sewerum,2 niebieskołuskie,2 czerwieniaki,2 eliotti,ale są mniejsze,kiryśnik,2 gietkozęby.temperatura 22st.,filtr tetra 1200 zewnętrzny,wewnętrzny unifiltr100uv.

Edit:

a podłoże nie mam pojęcia,kamyki biało czarne.

Widzę, że regulamin nadal Ci jest obcy. +1. Mapet

Na temat obsady nie będę się za bardzo rozpisywał,są tu inni,od których dostaniesz za nią po pupie ;)

Napiszę tylko,że jest nieciekawa.

Jednak to nie powód gnicia roślin,więc idźmy dalej.

Mało światła.

Nie podajesz parametrów wody,więc trudno stwierdzić czy masz braki/nadmiary poszczególnych pierwiastków.

Jaka granulacja tego podłoża?

Kiedy posadziłaś te rośliny?