Ren86 Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Jaki przepływ powinien mieć filtr wewnetrzny do ~75 l, żeby być efektywnym? Dostałam od znajomych filtr Cascade 300 internal filter i znalazłam w specyfikacjach że przepływ jest 270l/h. Wydaje mi się, że jest to za mało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał.W Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Przy regularnych co tygodniowych podmianach wody, filtr spokojnie da radę. Według mnie przepływ jest wystarczający. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Przy regularnych co tygodniowych podmianach wody, filtr spokojnie da radę. Według mnie przepływ jest wystarczający. Znaczy no może wystarczyć a może nie zależy od ryb które tam są . Używaj znaków interpunkcyjnych.-Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stachu Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Jaki przepływ powinien mieć filtr wewnętrzny do ~75 l, żeby być efektywnym? Dostałam od znajomych filtr Cascade 300 internal filter i znalazłam w specyfikacjach że przepływ jest 270l/h. Wydaje mi się, że jest to za mało? Wg mnie również wystarczy do tych 75L przy założeniu nie jest przerybione większymi rybami. Czysto teoretycznie obróci wodę w akwarium 3,6 raza przez godzinę a myślę, że to dobry wynik. Poza tym jak dostałaś to co za problem zamontować w akwarium i sprawdzić jego działanie? Jak będzie ci odpowiadał przy posiadanej obsadzie to może być a jak będzie pływał cały czas syf a akwarium to znaczy, że za mały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Poza tym jak dostałaś to co za problem zamontować w akwarium i sprawdzić jego działanie? Jak będzie ci odpowiadał przy posiadanej obsadzie to może być a jak będzie pływał cały czas syf a akwarium to znaczy, że za mały. Jeszcze nie mam nic w akwa prócz piasku ;p Po prostu organizuję sobie wszystko i wolę wiedzieć wcześniej, czy kupić jednak coś mocniejszego, czy nie. Obsada to będzie prawdopodobnie ławica tetr (nie zdecydowałam jeszcze jakich, może neony innesa) oraz para pielęgniczek ramireza i kilka małych kirysków. Ale w takim razie spróbuję jak będzie działać, dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts