Jump to content

Filtracja 75 litrów

Ren86
 Share

Recommended Posts

Przy regularnych co tygodniowych podmianach wody, filtr spokojnie da radę. ;) Według mnie przepływ jest wystarczający.

Znaczy no może wystarczyć a może nie zależy od ryb które tam są .

Używaj znaków interpunkcyjnych.-Sławek121

Jaki przepływ powinien mieć filtr wewnętrzny do ~75 l, żeby być efektywnym?

Dostałam od znajomych filtr Cascade 300 internal filter i znalazłam w specyfikacjach że przepływ jest 270l/h.

Wydaje mi się, że jest to za mało?

Wg mnie również wystarczy do tych 75L przy założeniu nie jest przerybione większymi rybami.

Czysto teoretycznie obróci wodę w akwarium 3,6 raza przez godzinę a myślę, że to dobry wynik.

Poza tym jak dostałaś to co za problem zamontować w akwarium i sprawdzić jego działanie? Jak będzie ci odpowiadał przy posiadanej obsadzie to może być a jak będzie pływał cały czas syf a akwarium to znaczy, że za mały.

Poza tym jak dostałaś to co za problem zamontować w akwarium i sprawdzić jego działanie? Jak będzie ci odpowiadał przy posiadanej obsadzie to może być a jak będzie pływał cały czas syf a akwarium to znaczy, że za mały.

Jeszcze nie mam nic w akwa prócz piasku ;p

Po prostu organizuję sobie wszystko i wolę wiedzieć wcześniej, czy kupić jednak coś mocniejszego, czy nie.

Obsada to będzie prawdopodobnie ławica tetr (nie zdecydowałam jeszcze jakich, może neony innesa) oraz para pielęgniczek ramireza i kilka małych kirysków.

Ale w takim razie spróbuję jak będzie działać, dziękuję.