wercia2013 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Mam 4 mieczyki hellera 2 czarwone i 2 czarne. Do akwarium wlewam wodę destylowaną. Przed chwilą czyściłam akwarium i dolałam tej wody. Po chwili mieczyki położyły się na dnie i wpływają czasami za pompkę. Temperatura jest dobra więc nie wiem co się stało. Proszę o szybką odpoiwedź! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymx007 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Mieczyki preferują wodę twardszą i lekko zasadową. A Ty wlewając demineralkę zmieniasz parametry wody w przeciwnym kierunku, czyli zmiękczasz i zakwaszasz. Sprawdź najlepiej jakie masz teraz parametry wody. No i czy masz odpowiednio duże akwa dla mieczyków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Tak jak kolega pisze wyżej mieczyki lubią twardą wodę oraz o wysokim pH ponad 7. Dlatego tak się stało, oraz ryby dostały szoku nagłymi zmianami parametrów wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts