mariuszasg Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Witam czy ktoś miał takie rybki, bo ile jest forów i ludzi na nich tyle opinii. Ile powinno być rybek w akwarium, jak duży powinien być zbiornik ogólnie jakie powinny być warunki do posiadania tych rybek? Proszę o opinie ludzi którzy mieli z nimi do czynienia nie interesuje mnie wiedza teoretyczna, internetowa i książkowa. Pozdrawiam Mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 To powodzenia. Z grubsza mruka powinno być stado, a akwarium powinno być dłuższe niż długość ryby stadnej x 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszasg Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Powodzenia z czym? Właśnie czytałem że powinno być stado natomiast w innych różnych źródłach że jeden osobnik. Widzę że co się chce to się znajdzie w necie, co komu pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 To że są stadne to mogę Ci zagwarantować, bo badano u nich komunikację za pomocą impulsów elektrycznych w stadzie. To ogólnie jest nocna ryba, o tym pewnie wiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszasg Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Tak wiem wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Akwarium 3 metrowe też masz, że o nich myślisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts