Sverting Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 alternatywny link 80x35x40 Będzie tu Borneo + hodowlane splendensy -bojowniki 1+3 -sumatrzaki x 5 -razbora Hengela x 12 -cierniooczki Kuhliego x 6 Parametry wody będę zbijał do GH=3 i KH~0. Zielenina, to będzie mieszanina zwartek, microsoria i ceratopterisy. Jest plan na pływającą salvinię. Microsoria będą wysoko na gałęziach. Zwartki zasiedlą prawy tylny narożnik. Ceratopteris zostanie tam gdzie jest, może dodam mu coś jeszcze. Skleroza: Podłoże: piach + ziemia do siewu i pikowania. Technika: -grzałka 200W Aquaela -filtr Tetratec 700 -oświetlenie standardowymi 6500K 2x15W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Ciekawie się zapowiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Będzie tu Borneo + hodowlane splendensy -bojowniki 1+3 -sumatrzaki x 5 -razbora Hengela x 12 -cierniooczki Kuhliego x 6 Mało ambitne jak na Bw , wydaje mi się, że będzie strasznie pospolite . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Ale to nie będzie mocne BW. Woda będzie tylko lekko zabarwiona ;]. Poza tym, to akwarium mojej siostry i budżet przez to był ograniczony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 To, że tego typu obsady są "oklepane" to nie znaczy, że nie dostarczą kolejnych wrażeń. Pasjonata zachowanie ryb nigdy nie przestanie nudzić, a jako, że akwarium należy do siostry Svera to zapewne chodzi tutaj tylko i wyłącznie o walory optyczne- te ryby to zapewnią. Start jak start- pusto jeszcze Czekam na dalsze relacje (rośliny) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Te gałęzie to z jakiego drzewa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Chyba jawor. Ale głowy nie dam. Jedno z nadrzecznych drzew ściętych na początku jesieni. Leżało jesień i zimę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvus Albus Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 O proszę, właśnie kiedy już skończę eksperymenty z moją trzydziestką i wyremontuję mieszkanie planuję postawić 112/126 litrów z bojownikami w roli głównej. Ryby "oklepane" - i właśnie co z tego? Piękne, ciekawe i zadziorne. Będę śledził wątek ze szczególnym zaciekawieniem, jak już zasiedlisz baniak to czekam na wszelkie informacje jak współgra obsada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Mam nadzieję , że się dogadają. Samiec jest wyjątkowo nieagresywny. Nawet jak się do lustra puszy, to trzyma dystans. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Wszystko fajnie. Tylko dlaczego nie widzę zdjęcia? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Szału ni ma, zrozumiałe że wszystko w swoim czasie. Ale na start przydałoby się więcej roślin. Czekam na foto z mieszkańcami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Na zieleninę czekam. Pierwsza ryba pojawi się tu w niedzielę. Będzie to bojek mojej siostry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Mam nadzieję , że się dogadają. Samiec jest wyjątkowo nieagresywny. Nawet jak się do lustra puszy, to trzyma dystans. Ja po tych słowach myślałam, że aktualnie już coś pływa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Pierwszy mieszkaniec: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinb17 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Świetna krewecia na pierwszym zdjęciu wejrzała w moją duszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Na razie jedyne co ciśnie mi się na usta to "fajna gałąź" ;p Ciekawi mnie jak rozplanujesz zieleń w zbiorniku, czekam na kolejną odsłonę. Aczkolwiek mam wrażenie, że nie będzie tu takiego klimatu jak w Twojej 70-tce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 Na pewno nie będzie takiego klimatu. Bo nie o to chodzi! Ma być INNY . Dzięki Sławek! Myślę, że za dwa miesiące przestanę się wstydzić. Eksperyment z żywym drewnem na razie pokazuje efekt w formie zielonych pąków nad wodą i kożuchów bakteryjnych na perforacjach i ranach drewna. Wszystko musi urosnąć, vendti musi się rozmnożyć, microzoria napuszyć. Jak ruszą rośliny to zabiorę moczarkę. Jak będą zadowalająco duże, to kupię salvinie. Obsada jednak będzie prostsza. Dojdzie 12 hengelek i 8 czarnych pangio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Tym białym baniaczkiem z przed akwa dolewasz wodę po czym on jest ? Akwa ma swój klimat jak każde . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 A! Na jesień będę zbierać liście, ale wierzbowe! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Całkiem przyjemnie i klimat jednak jest Ale wciąż pustawo, mało liści (tak, czepiam się). Poczekamy aż zielenina się rozrośnie ;p Hmm, będziesz ogarniał tę bubę na drewnie, czy to zamierzony element eksperymentu i ma zostać póki sama nie "zdechnie"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Dzięki Sławek! Proszę.Postawisz kiedyś piwo i będzie dobrze Mam nadzieję,że za jakiś czas uzyskasz planowany efekt. Całkiem przyjemnie, ale wciąż pustawo... Poczekamy aż zielenina się rozrośnie Sprezentowałem Sverowi głównie szczepki,reszta już w jego rękach Początek mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Z mojej strony słowa uznania. Podoba mi się bardzo . Nie ma czego się wstydzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Kilka szczegółów. Jak się skończy upload na YT, to będą jeszcze 4 filmy. W tym cierniooczek z bliska i niewyostrzone razbory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Wybaczcie post pod postem. Ale to ze względu na nową porcję danych. BTW... gdzie jest mój różowy bojek? :< : http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... 6cite.jpg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Zazdroszczę Ci tych Pangio oblonga. U mnie dopiero teraz są dostępne gdy już mam z pół roku kuhli ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts