Madk Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Moje pytanie jest trochę nie typowe jak szybko zaglonić akwarium ale tylko w krasnale . Pytam ponieważ chciałem odwzorować naturalny biotop a więc potrzeba trochę dużo krasnali . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecita Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 np przez wprowadzenie kilku do zbiornika szybko powinny się namnożyć, mam nadzieje że później nie będziesz chciał ich likwidować bo to już ciężka walka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 No dobra spróbuje pytanie jak szybko to się rozniesie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Przepraszam za post pod postem ,ale chciałem zapytać się o informacje którą znalazłem. a tak nie był by odświeżony post przy edycji. Według mojego kolegi ,który ma roślinniaka ,że jakbym dał mikro i stworzył duży prąd nie włączając światła to by właśnie krasnale wyrosły dość szybko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Ja bym polecił dużo po4, fe. Mało no3 oraz dużo obumierających roślin. Szybki nurt jest ważny. Możesz dolać starej wody z przerybionego akwarium. Nie polecam wpuszczać ryb. Będą się męczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Ja bym polecił dużo po4, fe. Mało no3 oraz dużo obumierających roślin. Szybki nurt jest ważny. Możesz dolać starej wody z przerybionego akwarium. Nie polecam wpuszczać ryb. Będą się męczyć. Ryb nawet nie zamierzałem jak zwiększę po4 to zamiast krasnali mogą się pojawić nitki a tego nie chce za bardzo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Mikro w nadmiarze spowoduje zielenice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Mikro w nadmiarze spowoduje zielenice. Nie spowoduje, bo akwarium będzie bez światła, chyba w ogóle kocem przykryje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Nie spowoduje, bo akwarium będzie bez światła, chyba w ogóle kocem przykryje . Brak światła nie wzmaga wzrostu krasnorostów, nadmiar też nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Nie spowoduje, bo akwarium będzie bez światła, chyba w ogóle kocem przykryje . Brak światła nie wzmaga wzrostu krasnorostów, nadmiar też nie. Ale brak światła hamuje wzrost większości innych glonów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts