guest01 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Znalazłem post na temat kolejnosci wkładów filtracyjnych filtra zewnętrznego,Wiem że istnieje nie tylko 'logiczny i praktyczny', mam pytanie odnosnie mini kanistra Resun CY-20, kolejnosc 'fabryczna' wlot-ceramika -- gąbka (zajmująca pół całej komory)-wylot. Na niektórych zdjęciach productu jest kolejnosc wlot-gąbka-- ceramika-wylot. Nie licząc węgla akt. Problem polega na tym iż jest bardzo nie wydajny (moja wina decydując się na 3W przy 50l) nie wiem czy mogę modyfikowac kolejnosc, tj, np. zmiejszyc rozmiar gąbki, dołożyc watę etc. Znaczy czy mógłbym choc minimalnie zwiększyć wydajnosc. (Dodam, komora dla gąbki z wypustem(znacznikiem) na wkład by się nie pomylic z której strony, w pokrywie również). Wiem na pewno że pralki z tego nie zrobię ale kazda rada mile widziana. Pomagam sobie aquael plus1 (wewn). Z góry dziękuje. -Zbrojnik niebieski x2 -Kirys pstry x2 -Guppy ok10 -Clea Helena x3 -Ludwigia sp. -Moczarka argent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts