sssseba Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Witam Wszystkich. Mam akwarium 160 l filtr Fan 3 5 gupików w tym 23 małych lecz widocznych 6, możliwe że nie przeżyły. 5 karmazynków i bojowniczke. Przy zmianie akwa na większe zakupiłem używany filtr Fan 3 lecz "brzęczy" i głośno bardzo pracuje i stąd moje pytanie: Czy po wymianie wirnika http://allegro.pl/aquael-wirnik-fan-3-i3015596863.html filtr przestanie tak głośno się zachowywać? Czy może lepiej kupić nowy? Czy on sam w sobie tak głośno się zachowuje? Przypatrując się na wirniku (nie wiem jak to nazwać) ten bolec metalowy na który zakłada się wirnik to między wirnikiem a bolcem jest luz, więc według mnie przez ten luz możliwe jest owe brzeczęnie ? Proszę o porade. Czy może lepiej kupić jakiś inny filtr, podobny ale cichy. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areczek96 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Decyzja należy do ciebie. Możliwe, że po wymianie wirnika filtr ucichnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts