TheDetH Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Witam, moj welonek od dwoch dni coraz bardziej robi sie czarny myślałem ze to minie że zmieni kolor lecz czekam i nic z tego. Mam w akwarium 2 welonki akwarium ma 120L, karmię 2 razy dziennie. Rybki zaczęły chorować gdy przyniosłem z zoologicznego 3 otoski. Jeden zdechł i go zjadły nie zauważyłem tego że zniknął bo zazwyczaj otoski sie chowały w roślinkach. I od tego momentu coś zaczęło sie dziac. Po jakimś czasie zdechły wszystkie ostoski , nie chciały jeść przez 2 dni i zdechły. W akwarium zostały mi tylko 2 welony z czego jeden jest całkowicie zdrowy jada wszystko jak wczesniej i tamten co jest "chory" też sie normalnie zachowuje. Podaję im suchą karmę bo mrożonek nie chcą jeść. Pozdrawiam Co mu dolega zdjęcia wrzuce po szkole A oto i zdjęcia: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogopogo Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 U welonów zmiana koloru jest czymś naturalnym, największy wpływ na wybarwienie ma dieta. Czasem wystarczy podmiana części wody i podanie pokarmu z witaminami, by odzyskały barwy. Jeśli temperaturę wody masz odpowiednią dla welonów, to otoskom musiało być za zimno... Podaj więcej informacji o zbiorniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDetH Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 I jak myślicie ta rybka się przebarwia?? Kupiłem dzisiaj w zoologicznym karmę dla welonków specjalną z witaminami więc teraz to mają 3 rodzaje karm i chyba tyle im wystarczy. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts