ExtraRybka Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 prosze o ponowne odpowiedzi mam żółtaczka indyńskiego i ma nalot czarnych kropek na ciele juz moze od miesiaca, zachowuje sie jak ospala nieruchliwa itp. caly czas przy filtrze siedzi jak trzeba bedzie to fote dam ale watpie ze cos pomoze bo zamazane sa szukalam roznych chorob ale zadnej podobnej nie znalazlam pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzierzka666 Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 W encyklopedii ryb jest napisane, że żółtaczki są rybami spokojnymi, które w wieku dojrzałym pokrywają się "szarawymi" plamami. A także, że wymagają wydajnego filtra oraz że lubią słonawą wodę. Być może Twoja rybka najprościej dojrzała (kropki czarne w skutek nieprawidłowego oświetlenia rybki?), a przesiadywanie przy filtrze może świadczyć o gorszej jakości wody (słabe natlenienie??) albo znalazła sobie takie miejsce, w którym lubi przesiadywać...może czuje się samotny? Obserwuj go, czy ma apetyt i ewentualnie jakieś inne zmiany, np. w odchodach Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExtraRybka Posted April 22, 2009 Author Share Posted April 22, 2009 raczej stawiam na wode bo mam akurat slotka a nie slona i ze nie ma wlasnie towarzysza bo kupilam 1 tylko bo jak kiedys 6 to wszystkie mi od razu zdechly ale to tez wina ze akwarium bylo swiezo kupione 8-) dzieki ze chociaz ty mi pomoglas bo nie umialam znalesc a inni mi blokowali ten temat pozdrowionka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts