Monta Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Co mogę dokupić do 112l mając już: 1+2 mieczyki 1+2 molinezje 1+2 prętniki karłowate 6 krewetek Amano Wymiary akwarium: 80x35x40 Sprzęt: filtr SUNSUN 8W 660l/h grzałka 200W z termostatem 2 świetlówki 18W Rośliny: nurzańce amerykańskie, moczarki, kabomby, mchy i duużo innych Jakie rybki mogę jeszcze dokupić? Ale nie chodzi mi o ławicowate ryby, tylko o takie większe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Chciałam zaproponować ławicę większych rybek : danio malabarskie. Chyba by się zmieściły. Rosną tak około 10 cm czyli są spore. Ale jak nie chcesz ławicy to powiedz jakie duże rybki ci się podobają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monta Posted April 18, 2009 Author Share Posted April 18, 2009 Podobają mi się gurami księżycowe, ale z prętnikami nie mogą być... Ładne są też platki- mogą być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Lepiej nie mieszać prętników z gurami. Też mi się księżycowe strasznie podobają . Zmienniaki plamiste mogą być oczywiście chociaż słyszałam, że mogą się krzyżować z mieczykami. Nie wiem czy to prawda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monta Posted April 18, 2009 Author Share Posted April 18, 2009 Też tak słyszałam... To nie wiem co dokupić... A z ławicowych może być 10 miedzików obrzeżonych? Lub 5 hokejówek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Ja nie widzę nic na przeszkodzie . Jest tyle rybek łąwicowych, że można wybierać i przebierać. Jeszcze poszukam jakie większe rybki mogłyby być do 112 l akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monta Posted April 18, 2009 Author Share Posted April 18, 2009 Ok, dzięki wielkie za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts