hypnotize Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Jaką byście proponowali obsade do 45 l. akwarium ? chciałabym mieć dosyć kolorowe rybki !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 20 neonów inessa 3 otoski para brzanek różowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 na brzanki troche akwa małę 10 neonow 4 krewetki red cherry 4 gupiki lub 4 załobniczki 2 platki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 20 neonów inessa 3 otoski para brzanek różowych Żart jakiś? Neony i brzanki do 45 litrów?? Najlepiej kup parkę gupików, 2 otoski, parkę platek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 A może bojownika? Chyba harem by się tam zmieścił. Zapewnić tylko dużą ilość roślinek i kryjówek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Noo, bojownik by się nadał chyba ^.^ Tylko gęsto obsadzić. Ze 3 samiczki na 1 samca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzanna Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 platki to stadne rybki ,o ile wiem .to moze nie parke Blue15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nomad Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Dosyć mały litraż, ale da się chyba coś sensownego stworzyć. No i jak ma być kolorowo to polecił bym: Harem gupika - 1 samiec na 2-3 samice. (Może jest Ci to obojętne, ale przy zakupie uważaj, żeby nie przynieść do domu kotnej samicy). Microrasbora Galaxy - Myślę, że z 8 do 10 szt. będzie odpowiednią liczbą. 10 szt. krewetek - Jakieś małe kolorowe krewety. Mi się podobają Yellow albo Blue, ale z łatwiej dostępnych możesz zakupić Red Cherry albo Crystal Red. Normalnie poleciłbym Ci Kiryski Sierpoplame, ale mówiłeś, że ma być kolorowo. Z trudno dostępnych rybek nadają się jeszcze Razbory Borneańskie (różne źródła podają że dorastają do 1,5 albo 3 cm.) jakieś 8-16 szt., albo strasznie podobająca się mi Etiopka Zielona (nie wiem w jakiej ilości należy je trzymać. Słyszałem różne opinie o ich zachowaniu więc nie będę strzelał.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts