Jump to content

63litry- Rada Doświadczonych;)

Recommended Posts

Mam cały sprzęt akwarium 63litry funkcjonuje około 2miesiące.

Wszystko elegancko mam taka obsadę:

Prętnik karłowaty 2+1

5kirysek pstry

neonek innesa 8

Chciałbym jeszcze jakąś ciekawszą rybkę , parkę bądź haremik. Jakieś sugestie? Oczywiście żeby rybki ,,współgrały" z obsadą jaka posiadam bo nie zamierzam jej zmieniać. Pozdrawiam z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Ja bym dodał parkę Pielęgniczek Ramireza ;) Jednak niektórzy mówią że albo Prętniki albo Ramirezki w takim zbiorniku , jednak ja mam i to i to. A ryby chyba mają jak w raju :)

Ramirezy przeeeepiękne rybki ;) Zresztą sam zobacz link masz w moim podpisie i tam znajdziesz zdjęcia moich rybek :)

Pozdrawiam, Daniel. :geek:

wiem, że to co podam, może odbiegać od twojego życzenia ale może krewetki np. red cherry?

są kolorowe i urozmaicają każdy zbiornik :D:D

A to ciekawa koncepcja;) Łatwe są w utrzymaniu? Co jedzą? Pozdrawiam

jedzą to czego nie widać :P cały czas coś wcinaja jak nie jakieś glony to resztki pokarmu itp.

nic nie jest trudne w utrzymaniu jak się temu czemuś zapewni odpowiedznie warunki ;) strasznych wymagań nie mają jeżeli u mnie żyją :lol: wylinki przechodzą bezproblemowo tylko czekam na jakieś potomstwo.

Ramirezki też oczywiście Ci polecam bo to piękne rybki, nie wiem jak się mają ramirezki do prętników bo o prętnikach nigdzy nie czytałem ani się tymi rybkami nie interesowałem więc w tej sprawie niech się wypowiedzą inni, tak jak to zrobił yodaniel ;)

Wg mojej książki Ramirezy potrzebują zbiornika min. 60 cm długości, jeśli masz zamiar wrzucić to 1+1 ewentualnie 2+2 max.

To tylko moje zdanie nie musisz się nim sugerować ;)

On nie napisał że to ma być stado , bo ramirezek się w nich nie trzyma , tylko w parkach więc 54l w sam raz dla jednej parki ;)

Spoko, słuchaj te forum mnie nauczyło pewnej istotnej sprawy - NIE PRZERYBIAĆ, teraz wole by było mniej rybek w akwa, niż ma ich być za dużo. Musimy też pamiętac że akwarium dla rybki jest całym jej światem, ona nie może po prostu wyjść z niego. ;)

no i bardzo słusznie ;) też jestem takiego zdania, w akwa ma być kilka ładnych rybek a nie nawalone wszystkiego co się da i później taki baniak wygląda jak buda z cukierkami/zabawkami na odpuście a poza złym wyglądem cierpią jeszcze żywe istoty

no i bardzo słusznie ;) też jestem takiego zdania, w akwa ma być kilka ładnych rybek a nie nawalone wszystkiego co się da i później taki baniak wygląda jak buda z cukierkami/zabawkami

hehe :D

Dobre sformułowanie :D

Jak to co co?

Chyba za małe z deczka ;|

Zaraz mi powiesz że dobre ? ;)

A żebyś wiedział, że na jedną parę dobre ;-)

proponuję prętnik karłowaty 1+2 [strefa górna]

neon innesa 10szt.

p. ramireza 1+1

mając ramirezki kiryski są zbędne, pielęgniczki zajmują dolną strefę i zauważyłem np w moich poprzednich akwariach czy też u ojca oraz w obecnym, że równie dobrze pracują przy podłożu co kiryski więc te sympatyczne sumiki już są zbędne.

mając ramirezki kiryski są zbędne, pielęgniczki zajmują dolną strefę i zauważyłem np w moich poprzednich akwariach czy też u ojca oraz w obecnym, że równie dobrze pracują przy podłożu co kiryski więc te sympatyczne sumiki już są zbędne.

u mnie jest tak samo, ramirezki czasami przeganiają kiryski gdy szukają opadłego pokarmu, potrzebowałbym jakieś rybki które pływają w zbiorniku odwrotnie niż ramirezki czyli od środkowej części w górę

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...