kotcwaniak 0 Posted December 12, 2012 Mam problem z tłem, mianowicie nie mogę go przykleić, jak dam na taśmę to odstaje od szyby i brzydko wygląd, jak zrobić żeby było przyległe i nie odpadało? Share this post Link to post Share on other sites
Marlon 0 Posted December 12, 2012 Dotnij płytę czy sklejkę na wymiar i delikatnie czymś zaprzyj. A najlepiej naklej folię samoprzylepną jednokolorową. Share this post Link to post Share on other sites
Blachu82 0 Posted January 20, 2013 Trochę odgrzebuję, ale mam inny pomysł. Pomijając dostępne w sprzedaży kleje, które później trudno doczyścić z tylnej szyby ja zastosowałem metodę wodną, tzn. pamiętacie naklejki foliowe, które kleiło się na samą wodę i trzymały długo, aż nie zamokły? Robię tak samo z folią, z tym, że należy zaopatrzyć się w wałek gumowy. Odrobina wody ze spryskiwacza do kwiatków pomiędzy folię a szybę sprawia, że nie ma tam, albo jest bardzo niewiele powietrza. Teraz wystarczy dobrze rozprowadzić wałkiem i narożniki okleić taśmą samoprzylepną, aby zapobiec zadarciu przypadkowemu. Woda nie odparowuje nawet w bardzo ciepłym pomieszczeniu. No może po pół roku należy odciągnąć róg gdzie najwięcej odparowało, prysnąć wodą i ponownie wałkiem przeciągnąć aż do odciśnięcia nadmiaru wody. Kolory tła zza tylnej szyby zawsze są ostre i wyraźne. Share this post Link to post Share on other sites
Kirysio123 4 Posted April 4, 2013 Ja tak samo zrobilem:D Share this post Link to post Share on other sites
kamikaze 2 Posted April 5, 2013 Ja polecam mały wacik w rękę, delikatnie nasączyć w zwykłym oleju roślinnym lub oliwie do smażenia i smarować folie. Potem do szyby i karta kredytowa lub dowód osobisty do wyciągnięcia powietrza. Szybko, zwinnie i prościutko. pzdr Share this post Link to post Share on other sites
verselt 0 Posted April 5, 2013 Albo dobrze podkleić streczem u mnie to działa . Share this post Link to post Share on other sites
AliBaba 1 Posted April 6, 2013 A gdy już jest zbiornik zalany i chce się zmienić tło ? A od ściany jest ok. 5cm i nie można przesunąć szafki ?. Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
xtigerx 0 Posted April 6, 2013 Zamontować tło wewnętrzne . Share this post Link to post Share on other sites
xtigerx 0 Posted April 7, 2013 Na pewno.. Można jeszcze nakleić tło na np.karton i po prostu powiesić na ścianie. Share this post Link to post Share on other sites
NFSMW 2 Posted April 14, 2013 Ja tło przykleiłem na taśmie dwustronnej, przykleiłem taśmę tam gdzie akwarium ma sylikon i na przyłożyłem po prostu brystol i zero problemu do dziś Share this post Link to post Share on other sites
AkwaJarząb 0 Posted December 27, 2020 Ja polecam poster fix Juwela. Musisz tylko dobrze dociąć tło i klejenie zajmuje dosłownie chwilkę. Preparat kupisz za 15 złoty Share this post Link to post Share on other sites