LastPoint Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Czesc! mam akwarium 720l. dosyc zarosniete.... Obsada: 1x Glonojad Plecostomus (42cm) 1x Glonojad Gibiceps (33cm) 2x Buszowiec Lamparci (6cm) 2x Duch Brazylijski (25cm i 15cm) 2x Barwniak Czerwonobrzuchy (7cm) para 1x Mruk 2x Pielęgnica Sajica (5cm) 6x Mieczyk (7,8,9cm) I miałbym takie pytanie chcialbym do tej obsady wsadzic Paletki(Discus)? slyszalem opinie ze powinno byc ok ... i opinnie ze nie wypali.. to jak z Tym jest? i jeszcze jedna male pyatnka dlaczego Glonojady co chwile sie awalaja wieczorem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 paletki raczej wymagają gatunkowego akwa ps1# zazdroszczę litrażu ps2# nie pisz posta pod postem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek11 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Czesc! mam akwarium 720l. dosyc zarosniete.... Obsada: 1x Glonojad Plecostomus (42cm) 1x Glonojad Gibiceps (33cm) 2x Buszowiec Lamparci (6cm) 2x Duch Brazylijski (25cm i 15cm) 2x Barwniak Czerwonobrzuchy (7cm) para 1x Mruk 2x Pielęgnica Sajica (5cm) 6x Mieczyk (7,8,9cm) I miałbym takie pytanie chcialbym do tej obsady wsadzic Paletki(Discus)? slyszalem opinie ze powinno byc ok ... i opinnie ze nie wypali.. to jak z Tym jest? i jeszcze jedna male pyatnka dlaczego Glonojady co chwile sie awalaja wieczorem ? 1. Mój wymarzony litraż 2. Troche oryginalna obsada... 3. Nie pisz posta pod postem, po to jest EDIT. 4. Nie wiem czy taka obsada polubi te rybki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Pomysł z Paletami raczej kiepski, są wrażliwe na różne choróbska i nie wiem jak sobie poradzą w takiej obsadzie (ale znawcą tego gatunku zdecydowanie nie jestem). Nie wiem jak inni ale ja z chęcią bym zobaczył jakieś foty takiego wypasionego litrażowo zbiorniczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korozja Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 ja dorzucę, że 2 duchy w jednym akwarium, to jakaś pomyłka. w jednym akwarium można trzymać tylko jednego ducha, niezależnie jakie jest duże i tak nie będzie wystarczające na 2 duchy. (pola magnetyczne im się nakładają, co ciągle dezorientuje i stresuje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Wymarzony litrarz, ale raczej paletek nie dokupuj.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Czesc! mam akwarium 720l. dosyc zarosniete.... Obsada: 1x Glonojad Plecostomus (42cm) 1x Glonojad Gibiceps (33cm) 2x Buszowiec Lamparci (6cm) 2x Duch Brazylijski (25cm i 15cm) 2x Barwniak Czerwonobrzuchy (7cm) para 1x Mruk 2x Pielęgnica Sajica (5cm) 6x Mieczyk (7,8,9cm) I miałbym takie pytanie chcialbym do tej obsady wsadzic Paletki(Discus)? slyszalem opinie ze powinno byc ok ... i opinnie ze nie wypali.. to jak z Tym jest? i jeszcze jedna male pyatnka dlaczego Glonojady co chwile sie awalaja wieczorem ? Tak jak zostało wczesniej napisane przez korozje dwa duchy nie mogą byc w jednym akwa gdyz wytwarzają pole magnetyczne...paletek nie możesz dac do tego akwarium poniewaz paletki powinno się trzymać w jedno-dwugatunkowym akwarium gdyz są podatne na różne choroby ...z glonojadami mogłyby być ale z barwniakiem , sajicą , i duchem juz nie bo barwniak w trakcie tarła odstraszał by paletki i byłyby zestresowane i bardziej podatne na choroby tak samo ze sajicą....co do mieczyków i mruka zastanowiłabym sie takze gdybys ewentualnie chciał miec paletki z nimi [mieczyk,mruk,glonojady] to bys musiał je odrobaczyc aby paletki nie załapały jakiejś choroby ..wiec mysle że gra nie jest warta "świeczki" takze zostaw tak jak jest i palet nie kupuj..Pozdr PS. daj zdjecie swojego akwa i ryb do galerii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 ja dorzucę, że 2 duchy w jednym akwarium, to jakaś pomyłka. w jednym akwarium można trzymać tylko jednego ducha, niezależnie jakie jest duże i tak nie będzie wystarczające na 2 duchy. (pola magnetyczne im się nakładają, co ciągle dezorientuje i stresuje)Myślę że nie powinno być w akwa ponad 700l problemu z dwoma duchami, (przecież 220V nie wytwarzają ) Paletek raczej nie bo będą źle się czuły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts