asterisk Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 witam. mam dwa welony w 60l niestety musialam wyjechać na tydzień i przewiozłam je w słoiku (przeczytałam na forum ze wytrzymają) prawda, były w słoiku zdecydowanie za długo ( ok.5 h) ale (miały zabarwione koncówki płetw na czarno) gdy wypuściłam, je do akwarium (z odstana wodą) osiadły na dnie i straciły kolor płetw. Nie wiem co robic sprawdziałm temp. wody i jest 22 OC. Nie reaguja na jedzenie. Nie wiem co robić. Pomóżcie. Gdy podchodzę do akwarium nagle zrywają się i chowaja po kątach, jakby wpadały w panikę. Teraz zachowują się bardzo dziwnie. Jeszcze bardziej zbielały, i płosza się przy zapaleniu światła(przed przewiezieniem tak nie bylo), a pry podejściu do akrawium juz w ogóle wariują. Denerwuję się, ale poczekam jeszcze trochę i będe obserwować rozwój wydarzeń. Jednak chyba nic dobrego z tego nie wyjdzie. Dalej sa smutne siedza w kąciku. Łuski co niektóre straciły kolor (białe plamki). Oczy wkoło sa przyciemnione. Pomóżcie!!.;-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Są zestresowane:podróż,nowe miejsce...Poczekaj kilka dni,żeby się uspokoiły i przyzwyczaiły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts