lol111 Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Witam, (moje akwarium link w podpisie) Do tej pory stosowałem następujące nawozy w codziennych dawkach: -Easy-Life EasyCarbo 12ml -Easy-Life ProFito 2ml -Easy-life Fosfo 5ml -Easy-life Ferro 2ml -Easy-Life Kalium-Potassium 7ml -Easy-life Nitro 3ml Roślinki pięknie rosną jestem zadowolony. Preparaty firmy Easy-Life kupowałem bardzo okazyjnie niestety dobre czasy się skończyły. Przejdę teraz na nawozy firmy Aqua Art. I moje pytanie jakie nawozy firmy Aqua Art kupić aby zastąpić dotychczasowe nawożenie i czy stosować te same dawki? Dobrze myślę? Easy-Life EasyCarbo = Aqua Art Carbo (12ml ?). Easy-Life ProFito, jeszcze mam spory zapas więc dalej będę stosował 2ml. Easy-life Fosfo, tu nie wiem czym zastąpić. Easy-life Ferro = Aqua Art Planta Gainer Pro Ferro+ (2ml ?,bo producent zaleca większą dawkę). Easy-Life Kalium-Potassium = Aqua Art K+ (7ml?). Easy-life Nitro tu nie wiem czym zastąpić. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevek Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Dużo tańszym i lepszym rozwiązaniem będzie przejście na roztwory soli. Zamiast dwóch lub trzech najmniejszych pojemników Aqua Art kupisz sobie roczny zapas. Poza tym będziesz wiedział ile czego podajesz (tak jak Easy Life), a skład nawozów Aqua Art to tajemnica producenta- lejesz w ciemno i modlisz się by nie pojawiły się glony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lol111 Posted November 17, 2012 Author Share Posted November 17, 2012 Jakie te roztwory, gdzie kupić,...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basior Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 NA allegro lub tu: http://www.akwanawozy.com.pl/ Pewnie jest jeszcze sporo innych sklepów. Tu jest fajny opis do nawożenia solami nawozenie-roslin-w-akwariach-ht-high-tech-wersja-radosna-t46371.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łoren Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 jakie nawozy firmy Aqua Art kupić aby zastąpić dotychczasowe nawożenie i czy stosować te same dawki? Dobrze myślę? Easy-Life EasyCarbo = Aqua Art Carbo (12ml ?). Easy-Life ProFito, jeszcze mam spory zapas więc dalej będę stosował 2ml. Easy-life Fosfo, tu nie wiem czym zastąpić. Easy-life Ferro = Aqua Art Planta Gainer Pro Ferro+ (2ml ?,bo producent zaleca większą dawkę). Easy-Life Kalium-Potassium = Aqua Art K+ (7ml?). Easy-life Nitro tu nie wiem czym zastąpić. I tego nie wie nikt po za producentem To samo dotyczy wszystkich pozostałych pozycji . Dużo tańszym i lepszym rozwiązaniem będzie przejście na roztwory soli. Zamiast dwóch lub trzech najmniejszych pojemników Aqua Art kupisz sobie roczny zapas. Poza tym będziesz wiedział ile czego podajesz (tak jak Easy Life), a skład nawozów Aqua Art to tajemnica producenta- lejesz w ciemno i modlisz się by nie pojawiły się glony. Podpisuję się pod tym obydwoma rękami. W zasadzie wszystkie inne niezbędne informacje zostały podane wyżej - nic tu nie mam do dodania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts