machcia Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Witam wszystkich. Poniżej przedstawiam moje 30l krewetkarium, które ma: *Wymiary : 30x30x35 *Oświetlenie: Bekla 2x8W T5 (dzienne) oraz oświetlenie nocne - LED *Filtracja: FILTR WEWNĘTRZNY AQUAEL FAN 2 PLUS z deszczownicą *Ogrzewane: Grzałka Heat Zone AQSn-15W *Obsada: #red cherry xx, *Flora: #Anubias barteri nana 1x, #Reszty nazw nie znam x2 To krewetkarium mam od 09.5.2011r. Poniżej kilka fotek zbiornika jak i obsady. Proszę o opinie w celu ewentualnych poprawek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Fajny korzeń dorwałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 A nie za duży masz ten filtr? Baniaczek ogòlnie fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Na drugim zdjęciu od góry kryje się nam na korzeniu niechciany gość jak na taki litraż Chwilowo jest, ze go nie ująłęś w obsadzie czy ukrywasz to, aby uniknąć krytyki. EDIT:Spoglądając ponownie to na wszystkich zdjęciach to jest w tym samym miejscu. Jest to "glonojad"(nazwa wypadła z głowy) czy po prosu tak ułożony kawałek korzenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Mi się podoba , jedynie co bym zmieniła to filtr wewnętrzny na kaskadę . Przy tak małym litrażu każda przestrzeń się liczy a ten filtr jest wielki w porównaniu do zbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
machcia Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 No tak jest tam glonojad, nie podałem go w obsadzie właśnie za cały ogrom krytyki. Niedługo zmieni miejsce na moje 240L. Kolumbijski //Zdania zaczynamy z dużej litery. Pisownia. Nantai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Słuchaj, nie chodzi o to, żeby podawać błędne informacje, bo my chcemy Ci tutaj pomóc. Jeżeli napiszesz, że w najbliższym czasie będzie przeprowadzka- to nawet nikt nie będzie miał problemu. Gorzej jak będzie już mijało np.2 miesiące od założenia tematu a on nadal tam będzie. Lepiej aby go tam nie było, wiadomo, ale jak musi być to wytrzyma tam trochę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts