Jump to content

Inteligencja u ryb.

Grzesiek
 Share

Recommended Posts

no ja nie jestem przekonana czy to tak tutaj o liczenie chodzi. zwierzęta mają umiejętność powracania z jakiegoś powodu do konkretnego miejsca. np gołębie wracające do "domu" (do swej kobiety), albo ryby powracające w to samo miejsce na tarło.

Heh jak zaczną liczyć pieniądze które schodzi na ich utrzymanie i w ramach podziękowania dla właściciela przejdą na dietę i zaczną sprzątać po sobie... wtedy uznam że są inteligentne :D

mi tam matura z matmy nie przeszkadza ;) nawet jade rozszerzenie :D ale do tematu :P

bardzo ciekawe takie zjawisko, pewnie dla tego mam same 5 z matmy z LO (do czasu aż mi Psorka nie odda spr z tryg bo mi nie poszedł z powodu kaca :D )

reasumując

chcesz być dobry z matmy? Kup sobie akwarium, najlepiej z Gambusia affinis :D

My tu mówimy o rybach a nie szczurach,zresztą na swój sposób każde zwierze jest inteligętne,nawet mrówka....A jak już chcesz szukać naprawde inteligętnych stworzeń to są małpy, papugi żako z afryki, czy chociażby nasze wrony i sroki.

Nie jesteśmy tacy wyjątkowi !

A może to ryby nas hodują ...?

Trzymają nas w wielkich bańkach powietrznych (zwanych mieszkaniami), a same oddzielone szybą, bacznie nas obserwują...

Być może piszą posty. ;)

No to kup i w dzień chowaj pod łóżkiem a w noc go wypuszczaj po swoim pokoju :D

O.o ja tak chowam ptasznika przed mamą xD no może nie pod łóżkiem tlyko w szafce i mieszka on w moczo boxie xD

Za niedługo się okaże , że ryby lepiej od większości ludzi matmę pojmą - jak dla mnie strata pieniędzy na takie badania ^.^

Share

• Create New...