Grzesiek Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 http://kopalniawiedzy.pl/liczenie-ryby- ... -7224.html Polecam ciekawy artykuł, a jednak ryby to nie tylko ozdoby ale i cwane żyjątka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 A myśleliśmy że jesteśmy tacy inteligentni.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
korozja Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 no ja nie jestem przekonana czy to tak tutaj o liczenie chodzi. zwierzęta mają umiejętność powracania z jakiegoś powodu do konkretnego miejsca. np gołębie wracające do "domu" (do swej kobiety), albo ryby powracające w to samo miejsce na tarło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Badania wykazały, że ryby zazwyczaj wybierały poprawnie czyli też nie są nieomylne, a ja myślałem że są mądrzejsze od nas;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3g00r Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Heh jak zaczną liczyć pieniądze które schodzi na ich utrzymanie i w ramach podziękowania dla właściciela przejdą na dietę i zaczną sprzątać po sobie... wtedy uznam że są inteligentne Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 rewelka... a maturzyści krzyczą, że nie chcą obowiązkowej matury z matematyki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianq Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 mi tam matura z matmy nie przeszkadza nawet jade rozszerzenie ale do tematu bardzo ciekawe takie zjawisko, pewnie dla tego mam same 5 z matmy z LO (do czasu aż mi Psorka nie odda spr z tryg bo mi nie poszedł z powodu kaca ) reasumując chcesz być dobry z matmy? Kup sobie akwarium, najlepiej z Gambusia affinis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Ciekawy artykuł. Nigdy nie słyszałem o czymś takim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klimek Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 oprócz ryb także szczury są bardzo inteligentne. moj brat ma , ja tez chce ale mama nie pozwala... pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 No to kup i w dzień chowaj pod łóżkiem a w noc go wypuszczaj po swoim pokoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 My tu mówimy o rybach a nie szczurach,zresztą na swój sposób każde zwierze jest inteligętne,nawet mrówka....A jak już chcesz szukać naprawde inteligętnych stworzeń to są małpy, papugi żako z afryki, czy chociażby nasze wrony i sroki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackfish Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Nie jesteśmy tacy wyjątkowi ! A może to ryby nas hodują ...? Trzymają nas w wielkich bańkach powietrznych (zwanych mieszkaniami), a same oddzielone szybą, bacznie nas obserwują... Być może piszą posty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arct Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 No to kup i w dzień chowaj pod łóżkiem a w noc go wypuszczaj po swoim pokoju O.o ja tak chowam ptasznika przed mamą xD no może nie pod łóżkiem tlyko w szafce i mieszka on w moczo boxie xD Za niedługo się okaże , że ryby lepiej od większości ludzi matmę pojmą - jak dla mnie strata pieniędzy na takie badania ^.^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts