Jump to content

54l Holender - obsada

S'Sayan
 Share

Recommended Posts

Witam.

Piszę aby usłyszeć wasze propozycje co do obsady w akwa.

Obecnie są tam:

- Neon Innesa x7

- Krewetki Fire Red xx

- Otosek x4

i masa roślin. Nudzi mi się trochę patrzenie na te rośliny więc coś kolorowego by się przydało ;)

Co myślicie o haremie bojownika?

Piszcie propozycje :banan:

Pozdrawiam.

PS. Akwa z podpisu ;]

Harem bojownika według mnie bardziej by pasował tutaj niż borelki a dlaczego a dlatego że borelki tak jak wszystkie pielęgniczki lubią skubać piach a z takim podłożem raczej tego nie będą mogły robić . Harem ale tylko wtedy gdy neony wymienisz na inne bo z własnego doświadczenia wiem że bojownik potrafi sobie neonka nieźle pogonić i niekiedy kończy się to wylądowaniem na podłodze (neonka) jeśli w akwarium nie ma pokrywy.

Ps. Do bojowników potrzebna będzie szyba , pewnie się domyślasz dlaczego :)

Jeśli chodzi o Ramirezki z krewetkami to od dłuższego czasu posiadam takie połączenie i muszę powiedzieć że nie widzę braku wśród krewetek, wręcz przeciwnie cały czas maluchów tylko przybywa :D ale wiadomo może się jakiś "nerwus" trafić ;) Jednak polecam takie połączenie.

Więc kupię Pielęgniczką Żółtą, a jak będzie zjadać krewetki to zostanie wpuszczona do 240l ponieważ tam jest raczej skąpa obsada i bez krewetek więc powinny się "dogadać"

Co do ilości to parka? Jest możliwość bardzo dokładnego rozpoznania płci.

Pielęgniczka Żółta czy Ramireza? Jakieś konkretne różnice w zachowaniu czy tylko kolor?

Jak najpierw wpuścisz krewetki i poczekasz aż się zadomowią czyli będą swobodnie sobie hasać po całym baniaku (tak jak masz teraz) a nie będą się chować i wtedy wpuścisz parkę młodych ramirez to nie będą się one nimi interesowały, nawet jak podrosną to nie powinny wykazywać jakiegoś instynktu drapieżcy względem kreweci. Ja taką sytuację miałem u siebie w baniaku, że dorosłe ramirezy zabierały pokarm krewetkom wielkości około 5mm gdzie bez problemu taka krewetka się mieści ramirezie na jednego chapa, to jednak one wolały ukraść płatka niż dziabnąć żywe mięcho :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...