wojtekwz12 Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Witam,mam 13 lat akwarystyką zajmuję się od 1,5 roku. Obsada: 3 krewetki amano 2 cierniooczki 1 otosek 2 zbrojniki niebieskie 2 kiryski 4 barwniaki czerwonobrzuche (1+3) 3 pielęgniczki ramireza (1+2) parka prętników karłowatych 1 labeo oświetleni 2x18w Grzałka 100w Filtr wewnętrzny Kilka roślin Duży filtr Chciałbym prosić o pomoc w urządzeniu akwarium,zidentyfikowaniu przyczyny niszczenia się roślin (na zdjęciu) Mam też ikre w barwniaków w akwa ogólnym (mam też 25l ale ostatnio zjadły ikrę) proszę o porady w wychowniu młodych. Czy zamiast zbrojników i kirysków mogę mieć głowaczki? Ryby są zdrowe i jest im dobrze. Proszę też o porady co do obsady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Oświetlenie za słabe, czyli 0,3W/l. Powinno być ok. 0,5W/l. Stąd te problemy. Proponuje dołożyć świetlówkę 24W t5. Koszt ok. 100zł. Napisz czym nawozisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rospur Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Gdzie to foto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Zamiast dokładać oświetlenia możesz znaleźć rośliny, które w Twoim będą się czuły dobrze- wiem z autopsji, że to sporo tańsze rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekwz12 Posted November 15, 2012 Author Share Posted November 15, 2012 Daje tabletki pod żwir.Nie mogę dodać zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo-lukas Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Jak to wygląda? Są "dziury" w roślinach? Gniją? Jeśli tak, to co gnije? Żółkną? Porastają je glony? Jakie to gatunki roślin? Możesz wklejać fotografie z zewnętrznych serwerów. N.p. ImageShack Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts