Akwarysta xenn Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Hejka wczoraj kupiłem akwarium 140l 70dł 50wys 40szer. filtr fan 2 plus :/ ale będzie kubełek , grzałki nie mam ( w pokoju stała temp 21-22stopni ) Podłoże , jakie ? bazalt , żwirek ? Rośliny : cieniolubne... :/ aktualnie jest tam świetlówka 20w.... Obsada : na 100% parka zbrojników , 1+2 mieczyka + 2+2 molinezja , kiryski + co do tego ? skalary ?? ( wys. jest ale długość :/ ? ) może kakadu 1+2 ew. ramireza odmiana german. ? a może p.mekka ? Zdjęcia : dodam jutro pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 22 Stopnie to za mało na te ryby zainwestuj w grzałkę temperatura to 26*C . Co do podłoża to ja bym dał bazalt ale o granulacji podobnej do piachu ok 0,8-1,3 mm bez ostrych krawędzi. Rośliny przy takim oświetleniu nie dadzą rady bo wychodzi 0,15w/l więc to kicha pomyśl żeby było minimum 0,5w/l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Xenn, za małe na skalary, nie trzyma się ryb "miękkich" z "twardymi" i "zasadowych" z "kwaśnymi". Parametry wody podaj i zrób temat w obsadach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarysta xenn Posted November 14, 2012 Author Share Posted November 14, 2012 Testów nie mam , ale wiem że w kranie jest ph ok. 7, ok temat założe jak przyjde z testów O grzałkę też się postaram Co do oświetlenia to z czasem chcę dołożyć jeszcze 2x24w Jest temat w obsadach więc ten zamykam. Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts