PaTrYk4 Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Witam. Zamieżam powiększyć swoją obsade o 1 lub 2 Pielęgniczki Razimera,więc stąd moje pytanie:Czy pasują do reszty(jak w podpisie) obsady,czy nie bendą stawiać problemów? Szukałem w opcji szukaj ale nie znalazłem nic o tych rybkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 Ewentualnie zamiast Pielęgniczek interesują mnie również Barwniak czerwonobrzuchy 1 lub 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil1124 Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 ja osobiscie nie wpuszczał bym barwniaków do neonków dlatego ze zostaną zjedzone ramirezki mogą byc. A jaki masz litrarz???????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Może napisz jakiej wielkości jest zbiornik??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 54l ale czeńść rybek zostanie przeniesiona do innego zbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 To nie kupuj ramirez dopóki nie będziesz miał innego zbiornika,i przenieś do niego te mieczyki bo 54l.to za mało.No i powinieneś mieć 3mieczyki dwie samice i jednego samca,w przeciwnym razie samiec zamęczy samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 Aha.No to kupie jedną samice,ale chciałbym zakupić również jakomś jedną rybke podobną do ramizery,macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted April 7, 2009 Author Share Posted April 7, 2009 Jak radziliście kupiłem jedną samiczke mieczyka oraz dwa maluszki skalarki Dzienkuję wam za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Do 50l spokojnie mogą być ramirezy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil1124 Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 podobna do ramirezki kakadu ale jest bardziej agresywna niz ramirezka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Jak radziliście kupiłem jedną samiczke mieczyka oraz dwa maluszki skalarki Skalary do 54l Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiociaKazia Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Jak radziliście kupiłem jedną samiczke mieczyka oraz dwa maluszki skalarki Dzienkuję wam za odpowiedzi. o zgrozo. Skalary w akwarium minimum 120 l. ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted April 7, 2009 Author Share Posted April 7, 2009 Tak wiem. Te skalarki nawet nie mają 3cm wysokości, a tak szybko nie rosną ja zamieżam kupić więkze akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 kup sobie akwa 150l jak mozesz to nawet wieksze wtedy twoje skalary beda miec dobre warunki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Im większy zbiornik tym lepiej dla ryb i dla ciebie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 no dobrze gadasz wiekszy zbiornik wiecej mozliwosci i wiecej ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arct Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Tak nawiasem - w wielu akwa , ba we wszystkich sklepach zoo w moim mieście skalary są w 80 L i to nie wiem czy nie w mniejszych , i jest ich z 30 więc to jest dopiero katorga dla ryb ^.^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 skalary są w 80 L i to nie wiem czy nie w mniejszych80 litrów to i tak dużo. w zoologicznym w mojej miejscowości skalary są w 20 litrach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 skalary są w 80 L i to nie wiem czy nie w mniejszych80 litrów to i tak dużo. w zoologicznym w mojej miejscowości skalary są w 20 litrach O zgrozo Co za sadyzm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3g00r Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 skalary są w 80 L i to nie wiem czy nie w mniejszych80 litrów to i tak dużo. w zoologicznym w mojej miejscowości skalary są w 20 litrach w sklepach to trzymają młodziuchne rybki bo nikt nie lubi starych kupować jeżeli nikt nie kupi takiego skalara to na pewno nie będą go trzymać w 20l AQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 w zoologicznym sa krotka ryby 2-3 tygodnie i sa wysprzedane u mnie w zoo.... skalary sa w akwa 50l i jest tam ich z 20 -50 sztuk i sa tez tam inne ryby kilkanascie zbrojnikow pretniki normalnie masakra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3g00r Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Trudno wymagać od właścicieli sklepów troskliwości o luksus rybek. Przypominam że oni je trzymają jedynie dla zysku a nie dla przyjemności. Niestety my - kupcy - na tym czasem tracimy Tak czy inaczej wracając do tematu - skalary do 54l to raczej nie bardzo na dłuższą metę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 ale patryk 4 powiedział ze sobie kupi niedługo wieksze akwa i skalary przełowi a ilo litrowe akwa zamierzasz kupic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts