michalek76 Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Witam. pierwsze-akwarium-kilka-pytan-30l-t50491.html w tym temacie pisałem o moim akwarium. Niestety stała się rzecz straszna. W akwarium miałem termometr rtęciowy i niestety był nieszczelny i rtęć dostała się do wody. Wszystko co było w akwarium wymarło. Jak wyczyścić takie akwarium? (do tej pory moczyłem je ok 10 godzin gorącą wodą, umyłem mydłem i bardzo dokładnie ok 5 razy opłukałem ciepłą wodą) Czy to wystarczy czy wyczyścić je w inny sposób? Druga część tematu jest taka, że nie chaciałbym się zniechęcać i założyć nowe akwarium. Chciałbym tylko aby było bez roślin. Czy jest możliwe takie akwarium przy litrażu 30 litrów? Jeśli tak to jakie rybki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozaczy Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Jedyne co możesz użyć ze starego akwarium to właśnie sam zbiornik. Który wg mnie odpowiednio wyczyściłeś. Trochę mały litraż ale pyszczaki z malawi świetnie nadają się do hodowli bez roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalek76 Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 A czy pyszczaką wystarczy taki litraż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Najmniej wymagające to chyba byłyby muszlowce ale i na nie za mały zbiornik niestety nawet dla parki......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalek76 Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 A może jakieś rybki inne mogące być hodowane bez roślin nadające się do 30 litrów? Nie ma sensu kupować jakiegokolwiek pyszczaka żeby się męczył :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Muszlowiec wielopręgi w teorii, ale bez odpowiedniej wiedzy w praktyce nie istnieją takie ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts