wolnyykubaa Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Ostatnio sprowadziłem akwarium i mam problem z doborem filtra. Pewnie wszyscy polecicie mi eheimy, jbl-e, itp. Ale mówię z góry mój budżet to góra 150 zł. Myślałem nad tym chińczykiem hw http://allegro.pl/filtr-zew-hw-302-1000 ... 16473.html ale nie wiem jaki on jest większość ludzi wypowiada się na temat chińczyków jednoznacznie stąd strach. Jest jeszcze multi kani i mini kani ale podobno słabe są Ja już sam nie wiem jaki wybrać naczytałem się tematów lecz nic nie wywnioskowałem. Podpowiedzcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 jbl e901 bierze o 7W mniej, czyli 11W. Jest droższy, ale oszczędza prąd. Ten z linka to roczny koszt 86,72 zł. e901 to 52,99 zł. Różnica to 33,73, co można przeznaczyć na inwestycje kolejne. Jbl chyba ma gwarancję na 4 lata, a ten z linka 2 lata. Dozbieraj kasy i kup coś lepszego bo chytry 2 razy traci. Jakie masz akwarium ? Ile litrów ? Napisz coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolnyykubaa Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 Akwarium planowane:126 litrów nano Malawi -kilka pyszczaków yellow więc filtr musi być wydajny . A może kupie zastępczy filtr wewnętrzny np eheim pickup a gdy nazbieram kupie kubeł?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Powinien wystarczyć do tego akwarium. U mnie jest w 96l. Po jakimś czasie wydajność spadła do 248l z deklarowanych przez producenta 350. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolnyykubaa Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 Ale lepszy eheim od chińczyka,przynajmniej mam taką nadzieję. Używaj znaków interpunkcyjnych.-Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts