Filip91 Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Witam ! Dziś przeglądałem aukcje allegro , tablicy i gumtree. To co tam zobaczyłem kompletnie mnie przeraziło. Ludzie trzymają gibbicepsy i inny dużo zbrojniki w akwarium typu 54L , ale bywa i tak ze w 80L są trzy ok. 25cm zbrojniki. Męczenie szybko się nie skończy bo ci idioci chcą za te ryby po 80-100zł ........... Można coś z tym zrobić i czy tylko mnie to wkurza ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Do każdego z osobna nie możesz dotrzeć jeśli ktoś ma trochę rozumu to widzi że ryba się męczy . A może właśnie dostał rozumu i chce ją sprzedać do większego akwarium , a nie chce na niej stracić bo ją wyhodował za własne pieniądze i nie chce ich stracić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip91 Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 Nie wiem jakie masz zbiorniki ale nie mogę się z tobą zgodzić. Gibbiceps nie urośnie do 50cm w akwarium 54L. Ryby strasznie karłowacieją w małych zbiornikach. Widzę to po piraniach na podstawie mojej grupy w akwa 300l i teraz prawie 700l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 No tak racja nie urośnie a jeśli ktoś wydał pieniądze na rybę potem poczytał i już wie że nie może jej trzymać to nie odda jej za darmo bo musiał się wykosztować na nią . Ale nie zawsze bo są ludzie którym nie szkoda pieniędzy . Więc na ten temat można by długo dyskutować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts