Quar Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Dzień Dobry Niedawno zakupiłem akwarium ok 300L, pisząc na forach co mam zrobić by rybkom żyło się lepiej, szukam odpowiedzi Mam dylemat co do filtra jaki powinien być co forumowicze powiedzą o tym filtrze http://www.mojeakwarium.pl/sklep/produc ... ts_id=1397 Zazwyczaj jest tak że piszę do 500L a w rzeczywistości 150L, jak tu dobry wybrać i kupić skoro nawet w sklepach są FAILE Typ akwarium nie wiem ale chyba jak ktoś mi tam podpowiedział Czarne wody, czy jakoś tak ponieważ mam 2 letnie gurami i nie chcę z nich zrezygnować. Napiszcie mi tak w skrócie, jakie rośliny tam władować, bym nie musiał się nimi pielęgnować jak Dr. Quin, takie co nie potrzebują za wile by żyć. Pozdrawiam oraz dziękuję wszystkim zainteresowanym tematem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Co do filtra to Ci nie podpowiem, ale skoro polecano Ci czarne wody to rzeczywiście dobry i prosty wybór. Z roślin polecam nurzańce, pistie, limnobium, anubiasy, pelie, zwartki- ot żeby coś zielonego rosło, nie wymagało wiele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quar Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 Dziękuje bardzo za zainteresowanie dobrze ze są takie rośliny bo inaczej w akwarium same kamloty bym miał :). Jeszce gdyby tylko ktoś wypowiedział l się w sprawie filtra, było by super. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łoren Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Co do filtracji - jeden z pomysłów to Unimax 500 lub 700 - wysoka jakość za przyzwoitą cenę , dwie pompy , dwa wejścia i dwa wyjścia i co najważniejsze bardzo duża objętość mediów filtracyjnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts