Invicta Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Mam akwarium 25l z kilkoma rybkami i sztuczną roślinnością,ale bardzo chciałabym mieć żywe. Ta sztuczna roślinność to dlatego że to pierwsze moje akwa. No i teraz chciałabym mieć żywe rośliny ale nie wiem czy można te rośliny wsadzić czy teraz jest za późno bo są już rybki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Podaj podstawowe dane dotyczące zbiornika. Wymiary, obsada, filtracja, podłoże, oświetlenie... Rośliny można wsadzić kiedy chcesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invicta Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Podaj podstawowe dane dotyczące zbiornika. Wymiary, obsada, filtracja, podłoże, oświetlenie... Rośliny można wsadzić kiedy chcesz. akwa- 25l obsada- gupiki, molinezje, mieczyki - wszystkie po 2 podłoże to mam małe kamyczki a oświetlenie to nie jest za duże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a1212 Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 akwa- 25l obsada- gupiki, molinezje, mieczyki - wszystkie po 2 podłoże to mam małe kamyczki a oświetlenie to nie jest za duże Mało danych ale mieczyki i molinezje na 100% należy oddać, polecam przeczytać: przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-20-35l-t19607.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantis_666 Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Na akwarium 25l bardzo dobrym pomysłem zamiast rybek są krewetki. Ja na początku bałem się czy będę umiał się nimi zajmować ale odpukać na razie u mnie nie zdychają i ładnie rosną. Jako rośliny polecam wgłębkę wodną (łatwo rośnie i można dużo z nią zrobić) i nie kupuj raczej gałęzatki. Ja mam gałęzatkę to cały czas się brudzi, przy małym oświetleniu jest brzydka. Pamiętaj też żeby dobierać jak najdrobniejsze rośliny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts