dzajdol Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Witam. Czy to mozliwe żeby ten wkład filtracyjny podnosił PH. Wczoraj obnizyłem PH z 7,8 do 7,5 rano takie było (przez noc wyłączony był filter) Rano włączyłem filter i po pewnym czasie znowu 7,8 było Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrick95 Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Filtr nie powinien mieć wpływu na wodę, ja odstawiam że to nie wina filtra. Czy ph po nocy spadło?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzajdol Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 Filtr nie powinien mieć wpływu na wodę, ja odstawiam że to nie wina filtra. Czy ph po nocy spadło?? Nie rano było 7,5 po włączeniu filtra się podniosło Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuendiq Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 czyli mamy rozumieć,że wyłączasz filtr na noc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzajdol Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 czyli mamy rozumieć,że wyłączasz filtr na noc?zapomnialem wlaczyc po podmiance wody wlalem 10 litroe wody destylowanej i nie wlaczylem filtra - rano bylo juz 7,5 z 7,8 a po wlaczeniu filtra spowrotem podskoczylo :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzajdol Posted April 7, 2009 Author Share Posted April 7, 2009 Wczoraj zrobiłem znowu: - wyłączyłem filter - zakwarium bez rybek spóściłem połowe wody - wlałem 12l demineralki (20:00) - rano (7:30) mierze PH 7,2 - włączam filter już tylko z gąbką - teraz (12:00) mierze znowu ph i 7,8-8,0 Co to może być - widać wyraźnie że coś filter , ale o co kaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 może masz w akwa cos co podnosi ph filtr nie może podnosić Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzajdol Posted April 7, 2009 Author Share Posted April 7, 2009 może masz w akwa cos co podnosi ph filtr nie może podnosićTo czemu po nocy jest niskie, a nagle jak włącze filter mi podnosi?? W dodatku mam korzeń dębowy - który chyba obniża. Żwirek (piasek) na dole i rośłinki nic więcej nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts