Flumen Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Witam wszystkich. Piszę, bo przydałaby mi się pomoc, ostatnie akwarium miałem kilkanaście lat temu, teraz kupiłem używane i przyszła pora na zapełnianie akwarium rybkami. Wymiary - 120x30x50 (panoramiczne) Ph - 7 Gh - 16d Filtr - Terta ex1200 Grzałka - Tetra - moc odpowiednia Napowietrzacz - Tetra 300 (kurtyna + 2 kamienie płaskie) Podłoże - piasek biały Ozdoby - koral czerwony i biały wapień Rośliny - anubiasy, żabnica + coś jeszcze Piasek i filtr były używane, więc miały odpowiednie bakterie. Skały też był już w akwarium 4 lata, więc tak bardzo nie wpływają na twardość wody. Jak na razie rybki: - 3 zbrojniki niebieskie - 20 neonek - 8 głupików - 2 srebrne i 2 czarne molinezje - 1 labeo dwubarwne - 1 piskorzyk - 2 bocje - 30 krewetek red cherry - 2 krewetki amano Akwarium wydaje się puste - szukam jeszcze jakiejś ryby pływającej w ławicach - ładnej, bądź jakiejś ładnej, sporych rozmiarów Aha - jeszcze jakie roślinki mógłbym dorzucić. Czekam też na wszelkie uwagi co zrobiłem źle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Bocję out, za duże rosną. Na labeo za małe akwa. Na piskorka, neony za twarda woda. Akwarium wygląda na puste, bo źle zestawione ryby. W 180 można jakąś parkę pielęgnic i kilkanaście platek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts