ewelk20 Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Czy ktoś z Was ma może zdjęcie Neonka w " ciąży" ? Mam 4 samice które maja dziwne tak jakby pęcherzyki pod brzuchem nie wiem co to jest ? Mam je od kilku dni wiec nie wiem co to. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
żwirek Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Neonki nie należą do żyworudek, w związku z czym nie zachodzą w ciąże.O sposobie ich rozmnażania możesz poczytać na stronie superakwarium w encyklopedii. Może po prostu je przekarmiasz. Albo obserwujesz je bezpośrednio po karmieniu, wtedy rybki mają lekko pękate brzuszki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelk20 Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 Karmie je tylko raz dziennie, odkąd kupiłam (piatek) maja takie pęcherzyki to może być jakaś choroba? Wiem ze znoszą ikrę itp czytałam w encyklopedii ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
żwirek Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 Zrób najlepiej rybce zdjęcie ( z widocznym miejscem potencjalnie zmienionym chorobowo), wtedy napewno ktoś Ci doradzi:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 A tak przy okazji to w jakim najmniejszym zbiorniku można mieć neonki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
żwirek Posted April 6, 2009 Share Posted April 6, 2009 60l...ponieważ mimo iż są małe, potrzebują dużo przestrzeni do pływania:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelk20 Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 próbowałam zrobić zdjęcie ale nie widać tego są za szybkie. Trudno ale dzieki zaz ainteresowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 przecież nawet jajorodne muszę mieć gdzie trzymać ikrę zanim ją wypuszczą... u mnie wczoraj neony rozrzuciły ikrę ale dzisiaj już nie było śladu za to gibbiceps miał pewnie przysmak na kolację może kiedyś jak się uprę to w 63 zrobię zbiornik tarliskowy i obniżę znacznie pH żeby odchować prawidlowo ikrę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal005 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 pewnie najedzone są te twoje neonki obserwuj je cały czas a dowiesz się co im jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts