JakPla Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Witam wszystkich. W ostatnim czasie m moim zbiorniku miała miejsce inwazja kulożęska. Mimo mojej dość szybkiej reakcji przetrzebiła mi obsadę. Następne żniwo zebrał zakwit zielenic który nastąpił po zakończeniu leczenia. Pomóżcie mi w jaki sposób mam zmodernizować obsadę co oddać, a co zostawić i co dokupić.. Akwarium: 54l 60x30x30 Filtracja: Tetra ex700 + Aquael PAT mini(tymczasowo) Oświetlenie T5 3x24W Parametry wody: Ph:6,8 Kh:6 Gh:7-14 (niejednoznaczny wynik) NO2: 0 NO3: wachania od 0-20 najczęściej 10 Aktualna obsada: 1+1 Pielęgniczka Kakado 2+1 Gupik 1 Platka 1 Przeżroczka (trafiła do zbiornika przypadkiem idzie do oddania) Co planuje: 1+2/3 Pielęgniczka Kakadu 15 Neon czerwony lub innesa 6 Otosków Teraz co zrobić z gupikami i platką, ponieważ chciał bym zachować jeden gatunek żyworódek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Moja propozycja : -1+2 Gupik lub 1+2 Platka -10 neon innesa lub zielony -6 otosków . Moim zdaniem do takiego zbiornika nie nadaje się kakadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Dla haremu kakadu ten zbiornik jest za mały jak już wspomniano. Propozycje: 1+2x zmienniak plamisty 6x kirysek panda/k. pigmejski/k. karłowaty 10-12x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/tęczanka wernera/prystelka 2+3/4x gupik pawie oczko 6x kirysek panda/k. pigmejski/k. karłowaty 10-12x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/tęczanka wernera/prystelka 1+1x p. ramireza 6x otosek/kirysek panda/k. pigmejski/k. karłowaty 10-12x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/tęczanka wernera/prystelka/neon innesa/razbora klinowa 1x bojownik 6x otosek/kirysek panda/k. pigmejski/k. karłowaty 10-12x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/tęczanka wernera/prystelka/neon innesa/razbora klinowa 1+2x prętnik karłowaty 6x otosek/kirysek panda/k. pigmejski/k. karłowaty 10-12x bystrzyk czarny/b. barwny/b. ozdobny/miedzik obrzeżony/zwinnik jarzeniec/z. czerwonousty/tęczanka wernera/prystelka/neon innesa/razbora klinowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakPla Posted November 8, 2012 Author Share Posted November 8, 2012 Z pielęgniczkami kakadu nie chce się rozstawać, zapewniłem im dość dużo kryjówek w roślinach i korzeniach tak że samiczki wydzieliły sobie swoje rewiry i nie wchodziły sobie w droge. Dodam że do czasu choroby samiec podchodził regularnie do tarła z samiczkami, i to jest kolejny powód dla któwego nie chce ich oddawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 60 cm to jest to minimum dla kakadu.. Jeśli jest spokój, to na klęczkach do Czestochowy i się cieszyć. Dodaj do tego bystrzyki jakieś małe i będzie cacy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts