piotrek870918 Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Witam._Mam pytanie dotyczące neonków._Ostatnio kupiłem z 6 neonków._I po paru dniach zostały tylko 3._W akwarium mam 6 brzanek sumatrzańskich, 4 różowe, 2 pielęgnice mekka i 2 zbrojniki niebieskie i garstkę tych neonków._Giną i nie ma po nich śladu._Nic do góry brzuchem nie pływa._Czyżby mekki je jadły????_A jakie ryby mogę do tej brygady dobrać jeszcze??? Akwa to 112l. Luna: Zdania zaczynamy z dużej litery. Użycie jednego znaku zapytania w zupełności wystarczy aby zasygnalizować pytanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radziasss Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 No to już sam sobie odpowiedziałeś. Z pielęgnicami neony ciężko wyhodować. Sam próbowałem ze skalarami, ale gdy te dorastały do wielkości dłoni, po neonach ślad zaginął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 2 pielęgnice mekka 112l. Suma Czerwonopłetwego też masz? Dokup jeszcze ze 30 Neonów bo pielęgnice pewnie są głodne. Dramat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek870918 Posted November 8, 2012 Author Share Posted November 8, 2012 Tylko jakoś nigdy nie_zauważyłem żeby mekki interesowały się innymi rybami._A pływa też parę kardynałkòw chińskich podobnej wielkości do neonkòw i nic im nie_jest. Luna: Dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil82 Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 A to ciekawa kombinacja, hmmm... Następnym razem taki post uznam za spam. Dulle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Tylko jakoś nigdy nie_zauważyłem żeby mekki interesowały się innymi rybami._A pływa też parę kardynałkòw chińskich podobnej wielkości do neonkòw i nic im nie_jest. Zabawne. To gdzie są Neony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Piotrek870918 koledzy Ci napisali (również się pod tym podpisuje) że: - 112 litrów to na mały baniak na pielęgnice mekka (męczą się). - pielęgnice zjadają Ci neony - kardynałki mają inne wymagania temperaturowe niż reszta obsady (wolą chłodniejszą wodę), więc nie trzymamy ich razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts