Maveros Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Witam. Czy jeśli wymyłem akwarium octem ale nie mam możliwości jego wypłukania ( nie wejdzie mi do prysznica). To czy starczy jak parę razy przetrze dno i ściany czystą wodą bez octu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łoren Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Wystarczy - ocet jest bio-degradowalny - nic złego nie będzie się działo - octem można nawet nawozić akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maveros Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 Aha. Może wypróbuje. A ja głupi 4 dni rano i wieczorem je czyściłem... No ale cóż nigdzie o tym nie pisze... Luna: Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 [...] octem można nawet nawozić akwarium.Znalazłem w innym temacie linki do tego eksperymentu (tam też napisałem komentarz). Został on przeprowadzony niewłaściwie. W zasadzie nie została udowodniona skuteczność octu jako nawozu, chociaż nie można zaprzeczyć, że związki CnHnOn, nie będą rozkładane przez bakterie do prostszych związków w tym CO2. Gdyby ktoś miał jakieś doświadczenia z octem jako nawozem i je opisał, to byłoby super. Chyba nie o tym jest temat? Użytkownik o takiej ilości postów i taki spam... Wstyd. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts