Jump to content

Biały nalot

piotrekkk82
 Share

Recommended Posts

Witam

Moje akwarium 60litrorwe dojrzewa tydzien czasu.Mam w nim korzen(sklepowy), kokosa i pare roslin,no i cos w rodzaju slimakow(chyba przynioslem to z roslinkami).Swietlówka 24W Philipsa 965,Filtr AquaClear30,grzalka75W.

No i pojawil sie problem.Niedawno na wszystkim zaczal pojawiac sie biały nalot a dzis zauwazylem jakies jego zbiorowisko na ssawkach od grzalki.Zamieszczam pare fotek nalotu.Jak ktos bedzie wiedzial to niech napisze co to jest i jak z tym walczyc.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Miałam to samo w poprzednim akwa. Znikło samo po pewnym czasie. Wydaje mi się, że guma tych przyssawek nie jest dobrej jakości i tak po prostu reaguje. Przy każdej podmianie czyść dokładnie te przyssawki.

jak ci sie robi na zewnątrz to masz nieszczelne akwarium! przyjrzyj się

też mam atmana odkąd żyję różne grzałki i zawsze był ten kisiel, znika po jakimś czasie, od biedy możesz w gorącej wodzie przemoczyć

• 1 year later...

Witam biały nalot to prawdopodobnie wytrącane białko, na ogół gumki są znanych firm akwar.. jbl eheim itd grzałki nie mają z tym nic wspólnego nie mam grzałki. akwarium 200l. wodę mi ogrzewa pokrywa.Rurki też się ( ślimaczą ) trzeba to zmywać

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...