przemeee Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Witam! Wystartował mój zbiornik 100x40x50.W roślinnym mi nie wychodził bo nie miałem czau na ciągłe przycinki ,więc postawiłem na BW. 100x40x50 - 200l Filtracja:filtry wewnętrzne 1000l/h (tu będzie zmiana) Oświetlenie:Philips 1x 30W Grzałka 100W (26st) Wystrój: Korzenie z olchy Liście dębu Piasek z budowy Szyszko olchy Obsada: 2x zbrojnik niebieski 1x gibiceps (dziś otrzymałem od kolegi bo szkoda go było aby wylądował w kiblu) W planach mam do tego dodać: 4x skalar (docelowo parka) 30x neon czerwony Planuję jeszcze dodać liści i pistie oraz troszkę przyciemnić wodę. Proszę o rady i wskazówki bo to moje pierwsze BW i chętnie posłucham rad kolegów. Na razie kilka fotek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz28 Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Witaj jak dla mnie twój zbiornik ma potencjał fajnie to wygląda , jesli moge coś zaproponować to lewy korzonek mógłbyś cofnąć łodygą pod filtr bardziej byś go zasłonił(filtr) a te gałązki fajnie by wychodziły na akwa ogolnie bardziej bym zagospodarował tył baniaka bo tam jakoś tak pusto no i tak jak wspominałeś liście wiecej,wiecej,wiecej no i coś na góre choc mi pistia nie chciała rosnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemeee Posted November 5, 2012 Author Share Posted November 5, 2012 Jak znajdę troszkę więcej wolnego czasu to się z tym pobawię ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Ja bym dodał pistii i jeszcze z 4 razy tyle liści. Gibbiego oddaj komuś, kto ma duży zbiornik, a dokup sobie inne rybki denne. Proponuje jakieś ciekawe kirysy lub zbrojniki. Panaque maccus jest tani, ładny i ciekawy Generalnie jest super i nic w aranżacji bym nie zmieniał. Do obsady proponuje dokupić też jakieś pielęgniczki. U mnie w takim zbiorniku połączenie P. scalare z Apistogramma agassizi wyszło bardzo dobrze. Kolejna sprawa- parametry. Rób torfówkę- skonstruuj Armatkę torfową (zobacz w google) lub/ i kup RO jak masz pieniążki. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts