Jump to content

Filtr nie działa prawidłowo.


Mythbuster
 Share

Recommended Posts

Witam. Posidam filtr Hanza HJ - 311B i mam pewien problem. Filtr do pewnego czasu działał znakomicie, lecz od niedawna nie działa na niższych głębokościach. Tzn, górna część obudowy musi być wychylona nad powierzchnią wody aby działał poprawnie, jeżeli dam go niżej, nie dostaje powietrza i praktycznie nie chce działać. Wcześniej działał wsadzony 5cm od tafli wody... Nie mam pojęciaco moze być z nim nie tak. Widoczny jest jedynie pęcherzyk wody przy rurce doprowadzającej powietrze ( od razu przy wylocie ).

Pozdrawiam i licze na pomoc.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Z tym rodzajem filtrów jest jeden problem:

 

- "bąbelki" nie lecą?

 

 

Odpowiedź:

 

- one i tak nic nie wnoszą do życia akwarium.

- ile byś się nie nasprzątał, to one i tak przestaną lecieć po dwóch dniach.

 

 

Wyjście z sytuacji?

 

- nie przejmuj się tym.

- wywal 1/3 gąbki i daj włókninę. Szybciej będzie wyłapywał syf z wody.

- bąbelki są dobre w szampanie. Nie w akwarium.

 

 

 

;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...