Jump to content

W czym przenosi się ryby ze sklepu do domu?

radwiar
 Share

Recommended Posts

Witam, mam pytanie jak w temacie, tzn czy idąc do sklepu po nowe ryby potrzeba wziąc ze sobą czysty dość duży słoik do przyniesienia ryb czy teraz już w każdym sklepie pakują ryby do czegoś przezroczystego i trwałego jak szklany słoik? Wolałbym widzieć jakie ryby mi zapakują do pojemnika więc musi być przezroczysty...

• Administrator

Pakują do plastikowych worków.

Żywe do przeźroczystych. Martwe do czarnych. Zwróć uwagę na kolor worka jak będziesz kupował ryby.

Boże....opadłem z sił ....

Tak właśnie chcę zrobić tyle, że może tam pływać ławica w akwa (zazwyczaj mają wiele sztuk danego gatunku w zbiornikach) i może nie będzie w stanie wyłowić tych konkretnych więc wolałbym sprawdzić co faktycznie mi tam wyłowiono. Ponawiam więc pytanie: czy samemu zabrać jakiś większy słoik ze sobą czy dadzą jakieś przezroczyste naczynie ?

Jakoś nie wyobrażam sobie nieśc w plastikowym worku ryb, bo gdzie je włożę (chyba nie do plecaka!). W woreczku to może pęknąć, a poza tym worek jest słabą izolacją teraz na takie temperatury co panują na dworze...

Rozumiem. Chyba wezmę wtedy jakiś pojemnik na żywność i tam włożę ten worek. Chyba starczy pojemnośc takiego większego pojemnika na żywność. Zastanawia mnie tylko jak ryby przeżyją kiedy w worku nie będzie zamkniętego w środku powietrza (brak tafli wody).

Idziesz do sklepu tylko z kasą jeśli transportujesz je na piechotę to chowasz je pod kurtkę i idziesz do domu , jeśli samochodem to kładiesz je tak aby nie spadły na podłogę ani nic im się nie stało. Nie potrzeba dodatkowych worków pojemników i innych cudów .

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...