Jump to content

126 l - planowany porządek

asdfgh
 Share

Recommended Posts

Podaj więcej info.

Wymiary, obsada.

Chcesz robić restart czy przemeblowanie?

80x35x40

Obsada podana w podpisie.

Chciałbym zrobić przemeblowanie.

Planuję także wymienić prawie całą obsadę (prócz Neonów Innesa; ich dokupić więcej i Brzanki złotej, cejlońskiej), mieczyki, molinezje i pozostałe brzanki - oddać do sklepu lub znajomym. W zamian wybiorę ryby bardziej reprezentacyjne, niezbyt duże, kolorowe, spokojne - jaką obsadę moglibyście polecić z uwzględnieniem Neonów Innesa i ewentualnie Brzanki cejlońskiej na poszczególne partie zbiornika?

Zmiany również w roślinności. Chciałbym dokupić kilka kolorowych i dużych roślin.

Podaj też oświetlenie jakie masz w zbiorniku skoro chcesz dokupić roślin. W obsadzie skup sie na 3 gatunkach ryb. Jakaś ławica+ekipa remontowa na dół+ coś ladnego np harem bojwonika czy pielęgniczek ramireza. Ja bym na pewno dorzucił jakieś rośliny na 3 plan. Typu nurzaniec.

Podaj też oświetlenie jakie masz w zbiorniku skoro chcesz dokupić roślin. (...)

Obecnie 2x18 W. Planuję dokupić 1 lub 2x24W dodatkowo. Nawożenie nawozem makro, rozpuszczonym proszkiem w dawce 10 ml/dobę.

(...)W obsadzie skup sie na 3 gatunkach ryb. Jakaś ławica+ekipa remontowa na dół+ coś ladnego np harem bojwonika czy pielęgniczek ramireza.(...)

Ławica - wspomniane Neony Innesa.

Z czyścicieli, choć mało wydajnych, mam teraz dwa Zbrojniki.

Myślałem właśnie o ramirezach, czyli już dwa gatunki mam teoretycznie gotowe.

Ile w takim razie proponujesz Neonów oraz co na dół?

Zostaw zbrojniki i kup jeszcze 10 kirysków pstrych, ekipę czyszczącą wtedy masz. Neonów do 30 sztuk śmiało możesz mieć ;) Z roślin, jeśli dołożysz to oświetlenie i zależy Ci na kolorowych roślinach, to lotos tygrysi, ludwigie repens możesz zakupić. Ale to bardzo wymagajce rośliny i bez CO2 się nie obejdzie.