Ventru Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Witam, Mam akwarium 300l troche przerybione dlatego zastosowalem większy filtr kubełkowy. Mam Tetra Tex EX2400, ale jest strasznie głośny, jego pojemność to 24 l. Wytrząsanie pęcherzyków powietrza - nie pomogło. Filtr ustawiony jest na styropieanie by wyciszyć drgania-nie pomogło. W porównaniu z filtretm tetra Tex EX1200 to chodził bezszlestnie, a teraz masakra. Rozumiem, że jest to o wiele większa pomopa. Chciałem kupić filtr UnimaxProfessional 700 FV co myślicie o tym filtrze??? Czytałem opinie o nim, że jest ultra cichy i naprawdę go nie słychać. Czy odrazu zainwestować kasę w EHEIM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 ani eheim , ani unimax nie będzie cichy , bo to już maszyna a nie popierdułka. do tego dodam że eheimy nie są ciche. Niestety coś za coś , może sump. Filtr na przerybienie nie pomoże , bardziej oddanie części obsady lub kupienie większego zbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventru Posted April 5, 2009 Author Share Posted April 5, 2009 Ok, załużmy, ze akwarium nie będzie przerybione. Czy unimax500 bedzie ok? A miałeś którys z tych filtrów skoro się wypowiadasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventru Posted April 13, 2009 Author Share Posted April 13, 2009 Kupiłem unimaxa700 jest bardzo dobry!!!!! Bardzo cichy i wydajny w dodatku produkt polski.Tetra niesamowicie chałasowała, wprawdzie dobra marka, ale produkowana w Chinach.Jesli zastanawiacie się nad filtrem to tylko unimax 700. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Wypowiesz się za parę miesięcy co do tej cichości jak się trochę rozklekocze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 UnimaxProfessional 700 FV jest cichy 100 % jeżeli nie ma w nim powietrza ale jest specjalna pompka do od powietszania ja mam filtr unimax i jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventru Posted April 14, 2009 Author Share Posted April 14, 2009 Unimax jest bezgłośny. Tetra, którą miałem od nowości hałasowała mimo moich kombinacji by wyeliminować ten hałas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts