Wojtek ;) Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Przedstawiam moje skromne akwa Dane: Litraż - 25l Wymiary - 40x25x25 Filtracja -Kaskada-Gąbka-zeolit-kawałek waty Oświetlenie - 2x8W + 11W Ogrzewanie - CO2 - Nawożenie - Podłoże - Shrimp Sand Podmiany - co tydzień 5 l Temperatura wody -25 C Tło: Brystol - czarny Dekoracje - Korzeń,wieczka z kokosa obsadzone roślinkami Parametry Wody - NO3 - 0-5 pH - 6,5-7,5 Karmienie - Liść Ketapangu leży na dnie, co 2-3 dni wrzucam trochę suszonego Szpinaku, Spirulina czasami Flora: 3x Gałęzatka 1x Mini Pelia(Dojdzie więcej) 3x Mech Phoenix 3x Mech Tajwan Moss(Na korzeniu i kamyk obok) 5x Pisti 2x Eneria Najas( Pływa wolno) 7x Parvula Trawniczek Fauna: 2-Crystal Red 10-White Pearl+5 młodych 3-Helenki Luna: Przenoszę do właściwego działu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Przyjemny baniaczek. Trawniczek się rozrośnie i będzie super. Krewetki też ok. P.S. Czy ktoś widzi palec na którymś zdjęciu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Robi wrażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 27W na 25l bez CO2? Kwestia czasu aż wysypią się glony. Helenki czym będziesz karmił? Krewetki będą dla nich konkurencją przy karmieniu. Poza tym Helenka potrafi zaatakować krewetkę podczas wylinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted October 31, 2012 Author Share Posted October 31, 2012 27W na 25l bez CO2? Kwestia czasu aż wysypią się glony. Helenki czym będziesz karmił? Krewetki będą dla nich konkurencją przy karmieniu. Poza tym Helenka potrafi zaatakować krewetkę podczas wylinki. Powiem Ci że akwa mam już długo i śladu glonów nie ma. Helenki szamają nieproszone ślimaki które z jakąś roślinką przyniosłem. Nie zauważyłem żeby mi krewetek ubyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Powiem Ci że akwa mam już długo i śladu glonów nie ma. Jak długo? Helenki szamają nieproszone ślimaki które z jakąś roślinką przyniosłem. Nie zauważyłem żeby mi krewetek ubyło. Nie napisałem, że Ci ubędzie. Zasugerowałem, że może Ci ubyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted October 31, 2012 Author Share Posted October 31, 2012 Przyznam się że nie pamiętam jak długo ale dosyć. No ja tylko mówię że helenki i krewetki żyją i jak narazie nie ubywa heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Super baniaczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted November 17, 2012 Author Share Posted November 17, 2012 Mała Aktualizacja . Trawnik marniał i nie chciał rosnąć rozwalał się więc poszedł Aut. Oświetlenie zmniejszyłem z 11W + 2x8W do Tylko 2x8W Belka T5. W miejsce trawnika pójdzie płaski kamień z mchem. Krewetki żyją rozmnażają się proszę patrzeć na foto . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 No fajnie się prezentuje ten baniaczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewker Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Ładne te perełki, takie małe duszki. Mam wrażenie że nieco wpadają w lekki błękit, ale to może tylko tak na zdjęciach. A i ciekawe wykorzystanie gałęzatki jako rośliny trzeciego planu, aż naszła mnie ochota na zakup takiej zielonej kulki(tylko że zbyt leniwy jestem na to by długo utrzymała się w takim idealnym stanie). Bardzo ładnie, oryginalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted November 21, 2012 Author Share Posted November 21, 2012 A dziękuję Bardzo heh . Powiem Ci że jak się tak bardzo przyjże to też widzę błękitny lekki. No To jest Zielona Góra Gałęzatek heh . A to ja nic specjalnego nie robie żeby ona taka była;). Przy podmianie wody tylko przejadę po nich rurką od napowietrzacza bo tym podmieniam rurką taką wąską żeby krewetki nie zjeść. To tą rurką przejadę po kulkach żeby Kupy zebrać i git heh A I wkład Wymieniłem na Ceramikę heh. Łupkowy kamień też wsadziłem w miejsce Trawnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Mała Aktualizacja . Przypomnę się na forum heh . A więc tak hmmm nic się nie zmieniło poza tym że krewetki urosły przybyło roślinek i filtr musiałem wyczyścić bo się kaskada zatkała jedna heh. Oto Fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Piękna soczysta zieleń i śliczne krewetki (: Aż miło popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Piękne masz te white pearl. Mają raj w tych mchach. W akwarium troszkę bym przyciął ten busz na górze. Ogólnie b. dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Dziękuję Staram się heh No tak prawdę mówiąc jeśli nie kramie krewetek to widzę z 10 większych kreweci a tych mniejszych nie widać heh. No busz jest mniejszy te zdj. jest z przed 2 tyg Dzisiaj wstawię takie dzisiejsze . White Pearl jest ładnie wybarwione bo rodzice są ładnie wybarwione heh Żadne kundelki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Najnowsza Aktualizacja z Dzisiaj ( 24.01.2013 ). Odszczepka Mini Pelii Tak chwilowo A tutaj mini pelia z której mam odszczepkę I na Koniec Buszujący/a w Zbożu haha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasierb Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Super krewetki przepyszne.Co masz za kaskadę i jak się sprawuję? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_kk Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Ja nie pojmuję jak Wy te mchy trzymacie w ryzach. Ile razy miałem, to zawsze lata po całym akwarium, rwie się jak tylko coś chcę poprawić. Nie dla mnie taka zabawa. Wywaliłem wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Czy te krewecie to aby na pewno White Pearl? Wyglądają mi na Blue. Moje White wyglądają zupełnie inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Fajny zbiornik krewecie też. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karas198708 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Super akwarium , Ja się zastanawiam jakie dać filtr do krewetkarium też 25 lit. (graniastosłup o podstawie sześciokąta) Czy dać tak jak ty masz kaskadę czy coś w stylu gąbkowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Hmmm Trochę się rozpisaliście . A więc tak odpowiadam na wszystkie pytania . pasierb: Super krewetki przepyszne.Co masz za kaskadę i jak się sprawuję? Pasierb ja nie jem swoich kreweci heh . Kaskada 300. Nie mam złego zdania super Dużo miejsca na wkłady filtracyjne i od początku akwarium tylko raz się zapchała ale wyciągłem i wyczyściłem i działa jak nowa Super Polecam . grzegorz_kk: Ja nie pojmuję jak Wy te mchy trzymacie w ryzach. Ile razy miałem, to zawsze lata po całym akwarium, rwie się jak tylko coś chcę poprawić. Nie dla mnie taka zabawa. Wywaliłem wszystko. Grzegorz czym mocowałeś te mchy ? Ja mocuję Czarną żyłką Wędkarską na parę razy . kuba_lukow: Czy te krewecie to aby na pewno White Pearl? Wyglądają mi na Blue. Moje White wyglądają zupełnie inaczej. Jestem tego prawie w 100% pewny że to White Pearl od zaufanego hodowcy który ma wszystkie gatunki krewetek znajomy Każdy gatunek w innym akwarium trzyma . A Twoje inaczej wyglądają tzn jak ? Co w nich innego niż w moich. karas198708: Super akwarium , Ja się zastanawiam jakie dać filtr do krewetkarium też 25 lit. (graniastosłup o podstawie sześciokąta) Czy dać tak jak ty masz kaskadę czy coś w stylu gąbkowego? Karas. Polecam Kaskadę 300. Ale w 2 krewetkarium mam filtr gąbkowy Dokładnie taki jak ten: http://happet.pl/files/fotob/product-143.jpg I też nie mogę o nim narazie złego słowa powiedzieć . Więc Twoja wola jaki wybierzesz . Kaskada może jakąś 1-2 maciupkie krewetki zjeść a taki gąbkowy ani jednej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 No moje jak sama nazwa wskazuje są białe, a nie niebieskie. Masz fotki dla porównania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted January 25, 2013 Author Share Posted January 25, 2013 Podajesz coś swoim White Pearl ? moje to napewno White Pearl jestem tego pewien. Tylko są wybielacze Dla White Pearl z Mosury i niektórzy to podają a ja nie. To wtedy one są bardziej białe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts