Goferek Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 Witam, Chciałabym poprosić o potwierdzenie poprawności obsady rybek,oraz spytać jakie gatunki roślin będą odpowiednie do mojego przyszłego zbiornika. Otóż akwarium ma wymiary 80x35x40 cm,2x18W świetlówki. Obsada: Pielęgniczka Ramireza x4 Neon Innesa x30 Do tych rybek jeszcze nie wybrałam liczności stadka: Danio Pręgowany, Kiryski, Prętnik Karłowaty, Pięlegniczka Kakadu (Nie jestem pewna co do niej,spotykam się z opiniami że są bardzo agresywne) Czy woda z ph 6,temperaturą 24,5 C i twardością wody 8gh będzie odpowiednia dla wszystkich tych rybek? Jakie roślinki mogę hodować w tym akwarium,by odpowiadały wszystkim mieszkańcom oraz pasowały pod drobny żwirek jako podłoże? Z góry dziękuję za pomoc,jest mi naprawdę bardzo potrzebna :DD: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Ramirezki możesz mieć 2 parki. Neony weź sobie zielone w tej ilości. Są mniejsze. Do tego 12 kirysków panda, i wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goferek Posted October 31, 2012 Author Share Posted October 31, 2012 Dziękuję za odpowiedź,a co na temat roślin?Które będą dla nich odpowiednie i na temperaturę wody 24,5 C? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts