Kwiecio007 Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Witam. Mam 5 gupików samców i 2 samice, zauważyłem, że samce nie chcą jeść lub jedzą niewiele, jeden z samców odbija sie od podłoża a drugi czasem próbuje wyskoczyć. Na początku nie było takich problemów. zbiornik 50x30x30 świetlówka diversa 14w T8 ( planuje modernizacje, też nie wiem jaka świetlówke dodać?). zbiornik ma ok 3 miesiące wodę podmieniam raz na tydzień ok 10l temp ~27 stopni, grzałka z termostatem off. nawozy tetra ( tetra plantamin przy podmianie wody 10ml), (tetra planta start co 3 tygodnie) podłoże żwir filtr aquael fanmini plus (on 24h), gąbka czyszczona co 3 tygodnie karmie 2 razy dziennie rano i po południu ( tropical guppy, tropical bio-vit, tropical ovo-vit, czasem suszona daphnia, multi-vital) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Znasz może jakieś parametry wody? NO2, NO3? Robisz testy? Masz jakieś rośliny? Gupiki trzymamy w haremach, a Ty masz dokładnie ODWROTNE proporcje płci. Samice są męczone przez ciągłe zaloty samców. Światełko dobieramy pod obsadę roślinną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Głodóweczkę im zrób. Hmm próbują wyskoczyć... za dużo CO2, prawdopodobnie, jak tam rosliny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiecio007 Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 testów niestety nie robię, także nie wiem jakie parametry. Rośliny posiadam, moczarki argentyńskie, nurzance, zabienice (lecz nie wiem dokładnie jakie), dwie gałęzatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts