penteleq Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Zauważyłem białe plamki obok pyszczka kiryska i na boku jednej z razborek. Zdjęcia do diagnozy (przepraszam za słabą jakość): U kiryska wygląda jak bąbelek, narośl, glut, pęcherzyk po oparzeniu:) U razborki wygląda jak ubytek koloru lub ubytek czarnych łusek, widać jakby ciało. Dodam, że rybki pływają swobodnie jak gdyby nigdy nic:) Akwarium : 112L Świecę: 8h dziennie Dodaje easycarbo Karmienie: 2x dziennie Ichtiovit i Biovit Nawożenie jak w podpisie Czy to ospa rybia? I czy samo podniesienie temperatury do 32 stopni pomoże? Czy muszę stosować kwarantanne (nie mam warunków) ? Leki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Zauważyłem białe plamki obok pyszczka kiryska i na boku jednej z razborek. U kiryska wygląda jak bąbelek, narośl, glut, pęcherzyk po oparzeniu:) U razborki wygląda jak ubytek koloru lub ubytek czarnych łusek, widać jakby ciało. To nie ospa,a na pewno nie tylko ospa,jednak foty za słabe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penteleq Posted October 4, 2012 Author Share Posted October 4, 2012 Update. To coś na razborce wygląda jak ubytek łusek, nic nie odstaje, nie ma włosków. Co to może być? Ciężko jej fotę zrobić Lepsze zdjęcie kiryska: Link to comment Share on other sites More sharing options...
penteleq Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 Jest jakiś lekarz na sali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
penteleq Posted October 15, 2012 Author Share Posted October 15, 2012 Sprawa jest coraz bardziej poważna. Myślałem, że na tej razborce to przebarwienia z powodu starości (myślenie bezpodstawne). Dziś zauważyłem, czerwony bąbel, z którego wydobywa się krew. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Mój kirysek jak miał takiego bąbla to zdechł:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts